Marko Pavčnik je predstavil ženo

Vir: Nova
11. 11. 2013

Kuharski mojster Marko Pavčnik že dobri dve leti vodi vrhunsko gostilno Grad Tabor Laško. Skupaj z ženo Katjo sta se takrat lotila drznega podviga in načela novo zgodbo, ki ju je popeljala v sam vrh najboljših restavracij v Sloveniji.

"Katjino razumevanje in podpora sta bili bistvenega pomena za moj profesionalni razvoj, še preden sva odprla gostilno. V gostinstvu so razmere težke in zelo pomembna je domača podpora. Pavusa sva se lotila skupaj, ker sva ocenila, da imava le tako možnosti za uspeh. Začetki so bili res ekstremno težki. Vse se je postavilo na glavo.

Oba sva veliko in težko delala, potem so tu še otroci, za katere sva se zelo trudila, da ne bi bili prikrajšani. Najtežje je bilo, da sva začela z minimalno ekipo, kar je pomenilo, da sem bil ves čas na gradu. Prilagodili smo se tako, da je Katja pripeljala otroke na grad v urah, ko ni bilo gostov. Teh dni je bilo na začetku kar nekaj. Tudi to je bilo težko zdržati. Letela sva na slepo in na začetku se je zdelo, da nič ni bilo prav," svojo zgodbo opiše Marko in doda:

"Katja je potrpežljiva in ji ni težko tudi večkrat klicati, da se nekaj uredi. Če ji ne uspe, potem pride prav moja eksplozivnost, ko brez dlake na jeziku povem ljudem, kar jim gre. Se mi zdi, da sva kar dobra kombinacija. Vedno se podpirava in si zaupava. Ko izgubiš voljo, te partner pobere, dvigne ..."

Več o njunem poslovnem in zasebnem odnosu je Marko zaupal reviji Nova.