Marko Potrč in Lili Žagar sredi afere, povezane z domnevnim nasiljem!

Marko Potrč in Lili Žagar sredi afere, povezane z domnevnim nasiljem! (foto: ARHIV) ARHIV
Vir: Nova
17. 2. 2019

Te dni so medije in družbene portale preplavili zapisi domnevnega nasilja, v katerega naj bi bil vpleten televizijski voditelj Marko Potrč skupaj s svojim bratom Alešem. 

Zgodba le ni tako enostavna in na obtožbe sta se tako Marko kot tudi njegova partnerica Lili takoj odzvala. Za medije pa je po desetih letih molka bil pripravljen spregovoriti tudi Aleš. Družinsko nasilje je nekaj, kar je v družbi nesprejemljivo in obsojanja vredno, a se dogaja. Da pa pride do (za zdaj še domnevnega, saj se bo primer začel obravnavati v sredo, 13. februarja, na okrajnem sodišču v Mariboru) zavajanja, izigravanja in lažnih zgodb, pa sta na svoji koži izkusila prav brata Potrč, in sicer od Aleševe nekdanje partnerice.

Tako Marko, Aleš, Lili in vsi, ki so povezani z njimi in jih poznajo, so delili zapise, v katerih so spregovorili o obtožbah njegove nekdanje partnerice. “Več kot 10 let sem tiho, nekje bolj v samoti preživljam tiste trenutke v življenju, ki niso lahki. Obtoževanja, podtikanja, krive ovadbe in veliko drugega od bivše partnerice,” je povedal Aleš.

“Nisva prva na njenem seznamu grdih obtožb, s katerimi je tudi druge pripeljala na sodišče. Ne, veliko takšnih zgodb je v zadnjih letih napletla. Vedno sem menil, da se umazanega perila ne pere javno, kar je bil tudi razlog, da sem toliko časa molčal, ko je bil njen Facebook profil poln laži, da so me prijatelji spraševali, ali je to vse res, kar berejo in slišijo. Očetje, ki se borimo za svoje otroke, nismo redkost, takšne obtožbe v Sloveniji žal tudi ne. Ostro obsojam nasilje, še bolj obsojam nasilje nad šibkejšimi. Ni lahko zbrati misli, ko te nekdo javno, pred očmi Slovenije, obtoži česa takega. Ni enostavno odgovarjati na vprašanja prijateljev in poslovnih partnerjev, ki te sprašujejo, kaj se dogaja,” tako Aleš, ki pa nam je v pogovoru tudi priznal, da je njegova nekdanja partnerica tovrstno prakso že izvajala in na sodišču v nekem drugem podobnem primeru tudi izgubila. 

“Nekdo, ki je svojega nadrejenega obtožil spolnega nasilja, to pripeljal na sodišče in tudi tam doživel poraz, ko so v nasprotju s tem pričali prav vsi sodelavci, zdaj obtožuje mene in mojega brata,” je povedal Aleš. Prav slednje besede pa je potrdila tudi Lili Žagar.

“Te povsem izmišljene obtožbe pa še zdaleč niso njene prve. Pred časom je po krivem spolnega nasilja lažno obtožila svojega nekdanjega nadrejenega. Ker z izsiljevanjem ni ničesar dosegla, je s tem šla na sodišče. Kot tudi tokrat, s popolno lažjo. Tudi tam pa se je izkazalo, da je imela svoj načrt, zakaj je to storila. Če sem prav obveščena, so proti njej pričali prav vsi sodelavci. Proti njej je celo pričala njena prijateljica, ki je vedela, da gre za laž, in ni želela dopustiti, da temu moškemu tako uniči življenje. Širša okolica ve, kaj je takrat storila, in tudi, da je na sodišču resnica prišla na dan. Resnica bo na dan prišla tudi tokrat. Jezi in žalosti pa me, da Marku nekdo želi narediti tak madež. Predvsem pa me žalosti to, da je izkoristila sistem in tiste ženske, ki so dejansko žrtve nasilja,” je še povdarila Lili.

Izjava Aleša

Markov brat Aleš Potrč še pove: “Takšna laž se po mojem mnenju ni znašla povsem naključno v medijih, bila je skrbno načrtovana in premišljena, z namenom blatenja našega družinskega imena. Želim si, da se resnica čim prej razkrije in se blatenje naju z bratom zaključi.”

Izjava Marka

Marka Potrča smo poklicali za izjavo, nam je zaupal celotno zgodbo in zaključil z besedami: “Ni enostavno, ne za mene ne za mojo družino. Zaradi nečakinje in vsega, kar sledi, bi se danih izjav zadržal, ker je to v dani situaciji za vse najbolje.”

Besedilo: Mima // Fotografije: Miša Margan, Dejan Nikolič

Priporočamo