Marko Potrč: Pod narkozo pred kamero!

Vir: Nova
3. 8. 2009

Kdor je prejšnji teden gledal oddajo Svet na Kanalu A, se mu je v trenutku, ko je voditelj Marko Potrč spregovoril prve besede, porodilo vprašanje, kaj je narobe z njim. Postavni Mariborčan je bil na malih ekranih videti kot na smrt bolan in bled, na trenutke pa celo, kot da bi bil pod vplivom kakšnih substanc.

Od naših virov na Kanalu A smo izvedeli, da se je tisti dan med šokiranimi novinarji močno šušljalo o nečloveški potezi urednika Bojana Travna, ki je Marku ukazal, da mora v Svetov studio kar takoj z operacije. Razlog, da je bil voditelj bled in omotičen, se torej skriva v močni narkozi.

Naš vir nam je zaupal, da je Marko komaj hodil proti studiu in več kot očitno doživljal nepopisne muke. Njegovo rano na vratu, ki jo ima še danes odprto, so poskušali zakriti z ovratnikom, ki je skrival gazo in obliž. Ko danes pogledamo oddajo, lahko rečemo samo: vsa čast Potrču, ki je kljub neznosni bolečini in vplivom narkoze oddajo izpeljal profesionalno.

Nečloveški šef

Ob novici, da je Bojan Traven vztrajal pri tem, da Marko po operaciji nemudoma pride v službo, so se zgrozili vsi, ki imajo kanček čuta do soljudi.

»To je grozljivo! Ko sem govorila s prijateljem, ki danes še vedno dela na Svetu – sama sem po štirih mesecih odšla – mi je povedal, da so vsi pretreseni ob dogodku, ki se je zgodil. Sama sem kar štiri mesece doživljala dnevna šikaniranja, poniževanja in neupravičen žaljiv odnos s strani urednika. To zame ni človek, zato sem tudi odšla. Dokaz za to je tudi neverjetno veliko število ljudi, ki so zapustili to redakcijo. Sama sem začela kar jokati, ker me take novice pretresejo. Da nekdo sploh pomisli, da bi nekomu rekel, naj iz operacijske mize pride takoj delat, je bolno,« nam je v pismu napisala nekdanja sodelavka oddaje.

Ob tem pa ne moremo mimo mnenja, da bi Bojan, če bi tak ukaz prišel v kakšni drugi službi, nemudoma zahteval odstop ministra za delo.

Imel je srečo

Marko je 'dec in pol', zato mu je oddajo kljub slabemu počutju uspelo speljati. Kaj se je zgodilo njegovima hrvaškima kolegicama, ki sta bili pred kamero prav tako v slabem stanju, pa si lahko pogledate na spodnjih naslovih.

http://www.24sata.hr/news/clanak/novinarki-htv-a-pozlilo-za-vrijeme--javljanja-uzivo/127277/

http://www.youtube.com/watch?v=Y609gsXHyII

Zoja Ahlin

Priporočamo