Marko Potrč: Res odhaja prijateljsko?

Vir: Lea
24. 6. 2011

Kot bomba, čeprav za zdaj tiha, je te dni odjeknila novica, da se od Radia 1 poslavlja Marko Potrč, novinar in moderator, ki je ob zadnje čase najbolj vročem Denisu Avdiću verjetno najbolj priljubljeno ime te najbolj poslušane slovenske komercialne radijske postaje. Zato je novica o njegovem odhodu še toliko bolj presenetljiva in seveda sproža najrazličnejša ugibanja ter govorice.

Spomnimo: z letošnjim 1. januarjem je na Enki stekla drugačna programska shema, v kateri so si radijske termine voditelji zamenjali. Sprememba je bila pospremljena z veliko zabavo, posvečeno predvsem Avdiću, ki je prevzel glavni jutranji radijski termin.

Že pred tem je bilo slišati, da naj bi med njimi bila trenja, saj ima ta radio med vsemi slovenskimi največ tako imenovanih zvezdniških imen, in da so zamenjane ure pred mikrofonom posledica tega. Tako vodstvo kot sami radijci so to vseskozi zanikali, vpeljane spremembe in vsaj navidezno favoriziranje Denisa Avdića pa utemeljevali s tem, da so novosti od časa do časa potrebne.

Sploh ker gre za radio komercialne narave in je poslušalstvo še toliko pomembnejše. Ko smo o razlogih odločitve povprašali Marka, je potrdil informacijo o odhodu z radia, kjer je služboval zadnje leto in pol. Razlog naj ne bi bil v prepirih, sporih in podobnem, saj da se krasno razumejo, ampak preprosto v tem, da se podaja na svoje.

Kaj natančno to pomeni, še ni povedal podrobneje, kot nam je uspelo izvedeti, pa naj bi šlo za poslovno dejavnost skupaj z njegovo življenjsko partnerico Lili Žagar. “Škoda se mi zdi, da bi jo skrival doma!” je namignil. Slišati je, da odhaja ali odhajata na spletno televizijo s sedežem v dolenjski prestolnici.

Skrivnostno

Ker je skrivnostna zadeva menda široko zastavljena, je Marku postalo jasno, da oboje ne bo šlo in da bo zato treba izbrati le eno. Poleg tega je treba misliti tudi na družino, zato je bilo treba sesti, pretehtati stvari, razmisliti in se odločiti. Da se ne razhajajo zaradi sporov in podobnega, pravi tudi Gregor Bolčina, ki od nedavnega skrbi tudi za Enkino piarovstvo in v zvezi s katerim je bilo glede Marka slišati marsikaj.

Od tega, da se ne prenašata najbolje, ker se redno uvrščata v sam vrh različnih izborov najpostavnejših slovenskih radijcev in sta si neposredna konkurenca, do tega, da naj bi se tudi že stepla in podobno, kar pa oba vseskozi zanikata. Marko bo na Enkinih valovih tako še do julija, potem pa naj bi, kot je načrtovano, postal samostojni podjetnik.

Priporočamo