Marko Potrč riše nasmehe z Nasmeškotki

Marko Potrč riše nasmehe z Nasmeškotki (foto: Planet TV) Planet TV
Vir: Lady
3. 5. 2018

Ob veliki noči so se Nasmeškotki, prav posebni piškotki, ki so razveseljevali že decembra, vrnili v drugačni preobleki, a z enakim namenom. Narisati želijo kar se da veliko nasmehov in ob tem pomagati tudi otrokom, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji.

Prav temu je bil namenjen celoten izkupiček od njihove prodaje. Tokrat jih je času primerno krasil velikonočni zajček, k njihovemu nakupu pa je pozival tudi Marko Potrč, ambasador projekta Nasmeškotki.

S prazničnimi Nasmeškotki so Hoferjevi kupci v preteklem decembru zbrali kar 5.226 evrov, izkupiček pa so pri projektu Botrstvo namenili za najnujnejše življenjske potrebščine otrok v stiski. Seveda pa je pomembno, da svojo podporo pomoči potrebnim izkazujemo vse leto, zato so se odločili, da bodo na prehodu v pomlad dobrodelni projekt ponovili.

Tako je ob projektu na družbenem omrežju Facebook sledilce nagovoril ambasador Marko Potrč: "Nasmeškotek je piškotek, ki pričara nasmeh na obraz tistega, ki ga podari, in tistega, ki ga dobi. Najpomembnejše pa je to, da nariše nasmehe na obraze otrok, vključenih v projekt Botrstvo v Sloveniji. Ker verjetno veste – nasmeh je lepo prejeti, še lepše pa ga je deliti."

Botrstvo deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje. Projekt je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, zmanjšanju socialne izključenosti zaradi revščine pa tudi omogočanju boljših razmer za zdrav razvoj otrok, izobraževanje ter odkrivanje in razvoj talentov. Pri Hoferju so ob tem še dejali: "Zavedamo se pomembnosti zbiranja donacij, hkrati pa je treba o pomenu medsebojne pomoči tudi ozaveščati. S tovrstnimi projekti tako radi oblikujemo pozitivne vrednote in jih skupaj s kupci negujemo vse leto."

Foto: Planet TV, osebni arhiv

Priporočamo