Marko Potrč tekmuje z Leom Oblakom

Vir: Nova
15. 6. 2009

Ko je Slovenijo obšla novica, da se od televizijskih ekranov poslavlja nekdanji radijski rekorder Marko Potrč, smo izvedeli, da se partner voditeljice iste oddaje Svet na Kanalu A, ki ostaja na delovnem mestu, Lili Žagar, zanima za nakup ene izmed nekomercialnih radijskih postaj na Gorenjskem. 

Kot trdi naš vir, naj bi se Potrč že sestal z lastniki in delničarji te radijske postaje ter jim ponudil svoje videnje programske usmeritve in vizije Radia Triglav.

Potrč pa kljub očitno resnim načrtom o nakupu radijske postaje še ni ponudil zneska, ki naj bi pomenil tudi dejansko ponudbo dosedanjim lastnikom, verjetno pa ni računal niti na to, da se za nakup iste radijske postaje po nam znanih podatkih zanima tudi družba Infonet Media.

Lastnik omenjene družbe je Leo Oblak, ki je nedvomno najresnejši Potrčev tekmec, saj obvladuje trg slovenskih komercialnih radijskih postaj, poleg tega pa naj bi se lastniki Radia Triglav vseeno nagibali na stran Oblaka, ki je po nedavnem nakupu enega izmed radiev obdržal tudi vsa delovna mesta.