Marko Potrč: Zmenkarije na Dolenjskem

Vir: Lea
8. 6. 2011

Voditelj se je očitno odločil, da korenito spremeni svoje življenje. Ne samo da je Marko Potrč pustil službo na Radiu 1, očitno se nekaj dogaja tudi v njegovem osebnem življenju – dvakrat je bil že zasačen s svetlolasko.

V zadnjem času Marko Potrč spet dviguje prah, saj je po daljšem zatišju, ko se je posvečal družinskemu življenju in živel zelo umirjeno, očitno spet začutil nemir v sebi. V reviji Nova so pisali o tem, da je drastično shujšal, kar je Marko pojasnil s pomanjkanjem časa. To, da bi naj radijskemu voditelju zmanjkovalo časa, nas je zelo presenetilo, saj je Marko znan po tem, da je pred leti opravljal tudi dve službi hkrati, pa je še vedno imel čas in energijo za športne aktivnosti ter druge stvari. Prav zato smo se odločili, da Marka podrobneje spremljamo, da ugotovimo, zakaj je zdaj tako preobremenjen.

Na pijački že dopoldne

Marko je že za revijo Nova povedal, da mu veliko časa vzame vožnja, da se iz Maribora, kjer stanuje z družino, vozi v Ljubljano. Zakaj pa se vsak dan vozi v Novo mesto, ni želel pojasniti. Na Dolenjskem smo zato angažirali sodelavca, ki je kar nekaj dni iskal kraj, ki ga vsakodnevno obiskuje Marko.

Izvedeli smo, da je Marko pogosto v nekem lokalu, kjer smo mu pripravili prvo zasedo. In res si je že v zgodnjih dopoldanskih urah privoščil pijačko s svetlolasko. Resnici na ljubo se pri prvem srečanju nista vedla nič posebej intimno, saj nismo dočakali poljuba ali objema, vendar to še ne pomeni, da se na samem morda ne vedeta drugače ... Prav zato smo želeli – preden prosimo Marka za odgovore – še enkrat ujeti par, da bi ugotovili, kakšen je odnos med njima.

V intimnem okolju
V ponedeljek pa smo v uredništvu dobili prav posebne pomočnike. Dijaki, ki so bili na ekskurziji, so nam namreč posredovali informacijo, da se v parku pri Dolenjskem muzeju v Novem mestu skriva Marko s svetlolasko. Dolenjski muzej ima namreč precej intimen park, ki je več kot primeren ambient za zmenke. Marka in svetlolasko smo ujeli na klopci, kjer se je videlo, da je njun odnos zelo domač. Ves čas sta bila igrivo razpoložena, med drugim pa sta si ogledovala prenosni računalnik. Seveda smo po vseh teh fotodokazih takoj poklicali Potrča in ga prosili za pojasnitev, kdo je ta skrivnostna svetlolaska in kakšen je njun odnos.

Namenoma se skriva

Marko nam je povedal: “Vem, za koga gre. Svetlolaska je moja kolegica Helena Ajdnik, s katero sem pred časom že delal na Radiu City. Dobivava se stran od radovednih oči. To pa zato, ker ne želimo prehitro izdati podrobnosti projekta, ki ga pripravljava z Lili. Helena bo z nama sodelovala, vendar za zdaj o tem še ne želimo govoriti, prav zato se trudim in izbiram kraje, kjer bi bila lahko neopažena. Seveda si nisem mislil, da bom zaradi tega že sumljiv,” je še dodal Marko.

Priporočamo