Marko Šobot: Baše se na skrivaj

Vir: Lea
12. 11. 2012

Marko Šobot je tisti postavni fant, ki bo letos zastopal Slovenijo na finalnem izboru za Mistra international 2012. O aktualnem mistru so v reviji Nova v rubriki Skrite strasti pred kratkim pisali o njegovih športnih udejstvovanjih. Marko je namreč ljubitelj borilnih športov in je treniral boks, kick boks in brazilski džiudžic.

Borilne športe je redno in marljivo treniral, saj je njegova velika želja bila, da bi nekoč tekmoval v MMA, ki ga redno spremlja. Nekajkrat je zmagal na državnih tekmovanjih in dosegal uspehe na mednarodnih, žal pa so njegove sanje ustavile poškodbe pri košarki. A očitno ima poleg te Marko v rokavu še kakšno skrito strast! Kot aktualni mister se skladno s svojim nazivom udeležuje tudi številnih različnih prireditev in dogodkov. Tam pa se, kot je slišati in videti tudi na fotografiji, ne obnaša prav športno. Oziroma vsaj čisto ne, saj očitno meni, da siceršnja pravila, predpisi in režim s treningov ne veljajo zunaj njih. In prav tako ne prehrana, ki mora biti primerna podobi in postavi mistrov.

Marko je očitno sladkosned in se slaščicam težko upira. Na zabavah in prireditvah ga tako skoraj vedno vidimo, kako se baše s sladkimi stvarmi, pri tem pa poskuša biti čim bolj neopazen. Če se trenutno še ni treba izogibati očem strogega športnega trenerja, je idealna priložnost, kadar ni poleg lastnika slovenske licence za Mistra international Erika Ferfolje. Erik, da ne bo kdo pomislil, fantov sicer ne strada, a zanje in njihovo telesno formo so posebej pripravljeni tudi jedilniki. Za nastop na finalnem izboru morajo biti namreč vsi predstavniki sodelujočih držav najbolj vrhunski, kot je mogoče, in vsak presežen kilogram, ki ni mišica, je lahko škodljiv. Ker so tudi mistri samo fantje iz mesa in krvi, imajo razumljivo tudi svoje različne strasti, ki se jim je težko upirati ali celo odreči! In le kdo bi se lahko uprl skušnjavi, če mu ob tem uspe pretentati še šefa?