Marko Šobot: Čevlji za srečo

Tudi letošnji slovenski predstavnik je dobil čevlje, narejene posebej zanj. (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
20. 1. 2013

Uspešni slovenski mistri, ki zadnja leta na finalnih svetovnih izborih posegajo po najvišjih uvrstitvah, so prav te dni ugotovili nekaj nadvse zanimivega.

Natančneje po odlični uvrstitvi letošnjega predstavnika Marka Šobota, ki je postal drugi spremljevalec uradno najlepšega zemljana in najlepši Evropejec. Poleg tega, da so vsi po vrsti naše gore list in da delujejo pod okriljem iste krovne organizacije, imajo vede ali nevede očitno tudi isti simbol ter predmet za srečo.

In kaj je to? Čevlji, ki jih nosijo na finalnih izborih! Čeprav ima vsak drugačna in svoja oblačila, ki so tudi delo različnih oblikovalcev in se predstavljajo poudarjajoč najboljše odlike vsakega posameznika, so čevlji pri vseh istega izvora! Vsi mistri namreč na svetovnem izboru nosijo obutev oblikovalke Alje Novak.

Ta poskrbi, da vsak od predstavnikov nosi unikatne čevlje, vsakič v drugačnem dizajnu in se v njih sprehodi po pisti pred svetovnim avditorijem. Glede na odlične uvrstitve naših fantov jim očitno magični čevlji res prinašajo srečo.