Marko Vozelj: Absolutni favorit!

Vir: Lea
27. 1. 2010

Ko smo na našem spletnem portalu objavili anketo o tem, kdo bo zmagovalec letošnje Eme, je bil po enotedenskem glasovanju nesporni zmagovalec Marko Vozelj. Trd boj je potekal le med njim in skupino Langa, a ljudstvo je odločilo: Hočemo Vozlja!

Marku se zima zdi najprimernejši čas za nastajanje novih not. Ker je ljubezen čustvo pomladi, spomladi načrtuje tudi zgoščenko. Zanjo je že pripravljenih nekaj pesmi, pri katerih sta tokrat združila moči z Martinom Štibernikom. Pesem, ki najbolj nakazuje naslednjo ploščo, je Moj si zrak. Gre za nekakšno popotnico, saj bo glasba na nastajajoči novi plošči narejena v tem stilu. Z njo se je Marko uvrstil tudi na letošnji izbor Eme.

Zdela se mu je najbolj primerna, kar se je tudi potrdilo, saj je bila izbrana med 111 prijavljenimi skladbami. Marko si želi, da bi čim bolje predstavil skladbo in da bi poslušalci začutili pristnost njegovega ustvarjanja in glasbe same. Vse drugo ni v njegovih rokah, verjame pa v dobre sodelavce in v to, da se trud povrne tako ali drugače. Za nastop se že pripravlja in vadi. Kako bo letos, je sicer še prezgodaj govoriti, saj bo izbor potekal drugače. Kot pravijo, letos ne bo strokovne žirije, ampak bodo finalne skladbe in zmagovalno pesem izbirali le gledalci s telefonskim glasovanjem.