Marko Vozelj: Punce ga ubogajo

"Hvala bogu je moje delo tudi moja tolažba" (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Govori.se
29. 10. 2009

Pred pevcem Markom Vozljem je niz koncertov. Prvi je na vrsti  30. oktobra v Kranjski gori v hotelu in casinoju Korona.

Vidim, da niste nič kaj lenobno nastrojeni. Očitno se v samostojni glasbeni zgodbi dobro znajdete …

Ja, vse se odvija po začrtani poti, ki pa je seveda drugačna od tiste, po kateri sem hodil s skupino Čuki. Odzivi publike so enkratni in tudi sam doživljam to novo pot kot svoje novo poslanstvo. Lepo je, ko so zvezde s teboj in te imajo ljudje radi.

Včasih se zdi, da te imajo ljudje še raje, če dobro zgledaš. Kako vi skrbite za svoj videz? So v igri shujševalne diete?

Včasih, leta nazaj, sem kdaj pa kdaj res poizkusil s kakšno hitro dieto, oziroma nekajdnevnim čiščenjem telesa, sedaj pa sem spremenil način življenja in res izgubil tudi nekaj kilogramov … Vsi kilogrami, zavore in problemi nastanejo najprej v glavi. Ko tu počistiš stvari, se rezultat pokaže tudi navzven.

Kako kaj kriza srednjih let?

Ta beseda v mojem slovarju ne obstaja. Dokler se vsako jutro zbudiš ob treh krasnih princeskah, bi bila res kriza, če bi bila kriza.

Se v vaši hiši kaj pozna recesija?

O tej recesiji se pa v zadnjem času toliko govori, da mi gre res že malo na živce. Ena uboga beseda je sedaj postala kriva za vse grehe, ki smo jih delali leta in leta in si pred tem zatiskali oči. Kaj bomo samo tarnali. Enkrat je treba za vse neumnosti in napake tudi plačati. Drugače pa sama recesija pri nas ni povzročila večjih sprememb; nikoli nismo bili neki veliki potrošniki in hvaležen sem za to, da imamo vse, kar potrebujemo za lepo življenje.

Kdaj ste bili nazadnje tako tečni, da ste šli še samemu sebi na živce?

Prav zdajle sem se malo znerviral in veste kaj je moj nasvet za pomiritev?

Kaj?

Delo, delo in delo. Jaz se najbolj sprostim in potolažim, ko ustvarjam glasbo in pojem. Hvala bogu je moje delo tudi moja tolažba in način polnjenja baterij.

Vas punce ubogajo?

Zelo (nasmešek).


Maja Susman

Priporočamo