Marta Kos spregovorila o boleči ločitvi, ki jo jemlje kot osebni poraz

Marta Kos spregovorila o boleči ločitvi, ki jo jemlje kot osebni poraz (foto: Bobo) Bobo
29. 6. 2022

Slovenska diplomatka in političarka Marta Kos se je pred časom po 16 letih ločila od svojega moža, Aarona Marka, s katerim sta skupaj preživla čudovita leta, tudi z ločitvijo sta opravila dostojanstveno in danes drug do drugega ne čutita nobene zamere.

"Na zakon imam lepe spomine, imela sva krasna leta, poročena sem bila z dobrim človekom, vendar pa sva se 'razživela' in odtujila. Verjetno je k temu prispevala tudi moja veleposlaniška kariera, saj za nobenega človeka ni preprosto imeti za partnerja veleposlanika oziroma veleposlanico," je za revijo Jana povedala Marta Kos, ki bo jeseni tudi kandidirala na predsedniških volitvah.

"Ločitev je bila zame zelo boleča, občutila sem jo kot osebni poraz. Preprosto sva se znašla v situaciji, ko sva preveč pustila, da stvari tečejo po svoje. Tudi po nekaj letih to še vedno dojemam kot osebni poraz. Tisto leto je bilo zame na splošno zelo naporno: umrl mi je oče, šla sem skozi ločitev, na rokah mi je umrl še maček Lojze, ki me je spremljal v Berlinu in Bernu," je bila odkrita Marta in seveda ljubitelji živali vedo, kako boleče je, ko ti po vrsto letih umre hišni ljubljenček.

Pri 55 letih je našla novo srečo in danes je srečno poročena s Švicarjem Henrijem, za katerega pravi, da je njena skala in njena podpora.