Martina Ipša je zasedena kot še nikoli!

Martina Ipša je zasedena kot še nikoli! (foto: Aleks Dmitrovič) Aleks Dmitrovič
Vir: Nova
13. 11. 2017

Standup komičarka Martina Ipša se po velikem mednarodnem festivalu Hit Stand up, ki je potekal v Portorožu, že pripravlja na nov izziv.

Pred vrati je namreč njena nova predstava, s katero bo začinila jesen in obiskovalcem prinesla nemalo novosti na področju smeha in zabave.

Nova sezona in nova predstava. Zdi se, da je vsako leto nova?

Res je. Zdaj že skoraj vsako sezono ustvarim popolnoma nov tekst in s tem novo predstavo. Letos sem zbrala vse najboljše šale iz 12 let delovanja, zgodbe, ki so najbolj nasmejale več deset tisoč ljudi v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni, Luksemburgu, Švici, Bolgariji in bile predvajane po vsej Evropi na Comedy Central v oddaji Standup & More. Samo najboljše v uri in pol smeha, vse skupaj povezano s čisto novimi šalami in izkušnjami na področju šovbiznisa, tako da je rdeča nit predstave Šovbiznis, dogajanje v njem in okoli njega. Sem imela že predpremiero v Mariboru in so bili odzivi super, tako da si smeh upam napovedati. Seveda, ker pa gre za premiero in prvo predstavo v sklopu abonmaja standup komedije, pa bo malo drugače. Prav vsi gledalci bodo po predstavi lahko nazdravili s kozarčkom vina. Navsezadnje sem Štajerka in brez tega ne gre.

To je torej prva predstava v abonmaju standup komedije. Katere so pa še druge?

Poleg Šovbiznisa je še predbožična predstava v decembru, kjer bo nastopilo kar 10 slovenskih komikov. Potem je še mednarodni večer s sedmimi komiki iz držav nekdanje skupne države, večer standup komedije za valentinovo, standup za dan žena in za zaključek še Roast Martine Ipše. Ja, roast mene. In ne morem vam povedati, kako zelo se komiki tega veselimo. (smeh) Vse skupaj 25 komikov v šestih večerih, 12 ur smeha v top terminih.Festivalna dvorana se bo tresla od smeha.

Martina Ipša: Zasedena  kot še nikoli

Katerega večera se najbolj veselite?

Uf, vseh! Seveda premiere moje predstave, ampak v bistvu vseh dni, ker imamo povabljene res odlične komike. Če jih omenim samo nekaj, in to ne v nekem posebnem vrstnem redu: Vid Valič, Matjaž Javšnik, Boštjan Gorenc - Pižama, Tin Vodopivec, Lucija Ćirović, Boris Kobal, Klemen Bučan, Admir Baltić in še mnogi drugi. Ne pretiravam, če rečem, da bo vsak večer super in poln odličnih komikov in smeha. Kaj več bi si lahko sploh želeli.

Omenili ste nastopanje tudi v tujini. Kako vas sprejmejo in kako se vaš humor dotakne tujega občinstva?

Moram reči, da odlično. Izjemno rada nastopam v tujini in še posebno na območju nekdanje skupne države, ker če pogledamo stereotipe, smo Slovenci v teh državah znani kot bolj delavni in resni. Prav zato mi je v še večje veselje nastopiti pri njih in jih nasmejati do solz. Ravno pred nekaj dnevi sem nastopila na Stand up festu v Beogradu in sem bila super sprejeta. Sem redna gostja njihovih festivalov in vsakič izjemno uživam.

Kaže, da boste kar zasedeni v tej sezoni?

Ja, in komaj čakam. Začelo se je super z nastopom v Koncertni dvorani Vatroslava Lisinskega v Zagrebu pred 1800 ljudmi. Obožujem nasmejati ljudi! Bo pa seveda zelo pestro to sezono. Hit stand up, predstava Šovbiznis, abonma v Ljubljani in seveda so tukaj še Neprilagojeni, s katerimi gostujemo po Sloveniji. Če k temu dodamo še nastope na Hrvaškem in v Srbiji, pričakujem, da bom več na cesti kot doma. 

Besedilo: MIMA // Foto: Aleks Dmitrovič

Priporočamo