Martina Ipša: Poroka bo junija!

Martina Ipša: Poroka bo junija! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
25. 5. 2017

Stand up komičarka Martina Ipša se že v polnem teku pripravlja na poroko. V bistvu gre za partnersko zvezo, ki je od februarja 2017 prinesla enake pravice in dolžnosti istospolnim partnerjem, kot jih imajo poročeni pari. 

Uvedla pa je tudi zaščito za partnerje, ki zveze niso sklenili in je v vsem enaka zunajzakonski skupnosti partnerjev različnega spola.

"Zakon ohranja dve omejitvi: Istospolni par ne more kandidirati v postopkih za skupno posvojitev otroka oziroma uporabiti postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo. To je seveda pomemben korak k enakopravnosti in sem zelo vesela. Samo čas bo pokazal, da najina poroka ne bo vplivala na nikogar, razen na naju, seveda, in da se ne bo za druge nič spremenilo. Da so bili vsi strahovi odveč," nam je zaupala Martina, ki je s svojo partnerico Janjo v zvezi že več kot deset let.

Velika poroka se bo zgodila junija v hotelu Habakuk v Mariboru in Martina in Janja sta tudi že izbrali poročne prstane, s katerima se bosta povezali. "Obiskali sva zlatarno Gajšek v Šentjurju, kjer imajo veliko izbiro poročnih prstanov. Prisluhnili pa so tudi najinima željama in jih izdelali po najinih predlogih," nam je še zaupala Martina.

MIMA

Priporočamo