Martina Plankelj Švab je rodila deklico!

Martina Plankelj Švab je rodila deklico! (foto: Ana Petelinšek) Ana Petelinšek
Vir: Lady
16. 8. 2017

Televizijska voditeljica Martina Plankelj Švab si je po sanjski poroki z izbrancem Mihom ustvarila čudovito družinico, ki se je pred nekaj dnevi povečala. Njenemu prvorojencu Marcelu se je zdaj pridružila še Mija.

Martina je deklico Mijo rodila prek določenega datuma poroda in zaupala nam je, da je nosečnost potekala brez težav. "Tokrat mi je teh devet mesecev res minilo izredno hitro, saj nisem imela nobenih težav, razen slabosti, in sem lahko nemoteno delala," je priznala. "Z Mihom sva tudi stvari za novo članico pripravljala zadnji mesec. Sploh nisva pretiravala z nakupovanjem, saj sva kar nekaj stvari imela že od Marcela."

Martina se je že pri prvem otroku dobro znašla in materinstvo ji je prineslo veliko življenjsko zadovoljstvo. "Zdi se mi, da je 'biti mama' moje poslanstvo in v prvi vrsti sem mama, šele potem TV-voditeljica, urednica, vizažistka in vse ostalo, s čimer se ukvarjam," nam je zaupala mamica, ki je bila ves čas nosečnosti zelo aktivna. Vodila je številne prireditve, delala na televiziji in pridobila novo izobrazbo. "Res je. Končala sem kar nekaj tečajev ličenja, pridobila nacionalno poklicno kvalifikacijo vizažista, se šolala pri Stevu Douchu iz Velike Britanije ter tako postala mater trainer za njegovo kozmetiko za Slovenijo. Dodatno pa sem se izpopolnila pri še dveh uveljavljenih vizažistkah ter tako pridobila kar nekaj znanja, ki ga zdaj s pridom izkoriščam pri ličenjih za različne priložnosti. To mi pride prav na televiziji, saj se kot TV-voditeljica zaradi narave dela večkrat naličim kar sama, že kar nekaj časa pa znanje delim med punce, ki si prav tako želijo delati kot vizažistke, s strokovnimi tečaji ličenji."

Marcel se je razveselil sestrice

Martina ima sinčka Marcela, ki bo v septembru dopolnil štiri leta, in dobro organiziran urnik je tudi pri njih postal že utečena rutina. "Glede na to, da sem med tednom večino časa v Ljubljani na televiziji, vikende pa namenim priredit­vam in ličenju ter tečajem, je včasih res potrebne kar nekaj organizacije že zaradi varstva Marcela. Hvala bogu imam odličnega moža Miha, ki me pri vseh mojih projektih podpira in mi tudi največ pomaga pri organizaciji. Ne bi pa šlo brez tašče in tasta ter mojih staršev, ki vskočijo, kadarkoli je treba."

Martina je priznala, da je bila druga nosečnost načrtovana in da so se dojenčice že vsi veselili. "Novice sva bila z Mihom zelo vesela. Res je, da sem se tokrat veliko bolj zatopila v delo, verjetno tudi zaradi tega, da bi čakanje čim hitreje minilo. Tako pa se mi zdi, da sem tudi lažje prenašala slabosti, saj sem se zamotila. Tudi Marcel se je neizmerno veselil in vsak dan vprašal, kdaj pride njegova sestrica. Zanjo pa je izbral tudi ime. Večkrat sva šla po nakupih, kjer je izbiral oblačila za sestrico in pripomočke. Doma pa je pomagal pripravljati sobico. Vzela sem ga s seboj tudi na UZ preglede in ga tako čim bolj vključevala in pripravljala na spremembo, ki nas je čakala. Pred rokom poroda so se pri nas doma že začeli kazati znaki neučakanosti. Letošnji dopust so vsi načrtovali tako, da bodo lahko po rojstvu otroka zraven, in čeprav enega vnuka že imajo, so se tudi bodoče članice zelo veselili. No, jaz sem se rada pošalila, da čakamo samo še Blaža (pevca skupine Modrijani, o. p.), da se vrne z morja, in potem lahko rodim. (smeh)"

Pomaga Modrijanom

Martina je poročena z mlajšim bratom Blaža Švaba. "Miha dela kot zdravstveni delavec, kolikor mu čas dopušča, pa redno pomaga bratu Blažu in ostalim fantom predvsem na njihovih nastopih. Je pa tudi njemu družina na prvem mestu, tako da to ne bo težava in vem, da mi bo tudi zdaj v veliko pomoč in oporo.

Tudi Blaž ima zelo rad otroke. Še posebej Marcela. Med Blažem in Marcelom sta prav posebna vez in ljubezen, ki je ni težko opaziti. Blaž je izreden družinski človek, rad ima otroke, tako da me včasih kar preseneča, da še nima svoje družine, kar pa je zaradi njegovega natrpanega urnika razumljivo. Je pa res, da mu sama to vprašanje prihranim, saj ga prevečkrat sliši od drugih. Predvsem od svoje 'omike', kot jo sam kliče, ki bo prihodnje leto dopolnila 90 let in je njegova zaupnica. A nikoli ga domov ne izpusti s tem vprašanjem in mislijo, da je vsako leto starejši. (smeh)"

MIMA