Martina Plohl: Na Štajerskem odpira plesni klub

Martina Plohl: Na Štajerskem odpira plesni klub (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
21. 8. 2017

Martina Plohl je plesalka, ki smo jo v oddaji Zvezde plešejo spoznali v paru s simpatičnim Denisom Porčičem – Chorchypom. In čeprav s svojimi gibi osvaja plesne parkete doma in po svetu že vse, odkar je bila otrok, se je odločila, da je čas za novo poglavje v njeni plesni karieri.

In čeprav številni še vedno uživajo na počitnicah, Martina priznava, da je avgusta za plesalce že čas intenzivnih treningov. "Plesna sezona se, tako kot šolsko leto, začne septembra. Naši treningi se tako začnejo že v juliju, ti pa so navadno namenjeni plesnim pripravam doma in v tujini," nam je povedala Martina, ki zdaj že vrsto let poučuje v bratovi plesni šoli. "Veliko poučujem tako v Avstriji kot tudi na Hrvaškem pa tudi v Franciji. Povsod imam državne prvake, tudi med seniorji," nam je povedala Martina, ki za začetek nove sezone načrtuje nov izziv.

"V novi sezoni odpiram svoj plesni klub, nekje v bližini mojega rojstnega kraja. Tej okolici želim dati nekaj več, ker sem toliko okoli, si želim nekaj tega, kar delim po svetu, deliti tudi doma," nam je o svojih načrtih povedala Martina, ki želi v Sloveniji ustvariti vejo poznavalcev in ljubiteljev plesa: "Želim si, da bi bilo tudi pri nas več plesnih parov. Za svoje učence si pa želim, da bi še naprej nastopali na tako vrhunskem nivoju, ker je to potrditev tudi zame kot trenerja," nam je pojasnila Martina, ki bo več podrobnosti o svoji novi plesni šoli razkrila v jeseni.

Kaja Milanič