Martina Plohl se še ni poslovila od šova

Martina je že tretje leto zapored sodelovala v šovu Zvezde plešejo. (foto: Pop Tv) Pop Tv
Vir: Lady
18. 4. 2019

Plesalka šova Zvezde plešejo Martina Ploh se je skupaj z Gregorjem Kirschem precej hitro poslovila od zvezdnega parketa. 

Profesionalno plesalko smo lahko spremljali v lanski sezoni ob boku Roka Kunaverja in še leto prej z Denisom Porčičem, ko sta se prebila do finala in osvojila drugo mesto. Tokrat se je pot končala, še preden se je prav začela, a Martina še vedno ostaja del plesne ekipe.

► Martina, kako so se začeli vaši plesni koraki? Se spomnite, kdo vas je navdušil za ples?

Pri osmih letih so me starši prvič vpisali v plesni tečaj, seveda na mojo željo, saj sem si želela plesati kot moj brat Zoran, ki je od mene sedem let starejši in je v tistem času bil že zelo uspešen plesalec latinskoameriških in standardnih plesov. Ker nisem želela plesati v paru s fantom, saj mi je bilo nerodno in sem bila zelo sramežljiva, sem kar hitro nehala obiskovati tečaj. A že po letu dni sem se opogumila in povedala staršem in bratu, da sem zdaj priprav­ljena na ples v paru. Tako se je moja plesna kariera začela pri devetih letih. Brata sem že kot otrok spremljala na vseh tekmovanjih po svetu in takoj so me prevzeli blišč in sijaj plesnih oblek, prelepih plesalk ter dovršene plesne frizure, plesni čevlji in ličenje.

► Svoje plesno znanje prenašate ne samo na zvezde, ki sodelujejo v šovu Zvezde plešejo, ampak tudi na podmladek. Nam zaupate kaj o tem?

Res je, v svojem domačem kraju v Slovenski Bistrici imam plesni studio Plohl, ki deluje že dve leti. Preden sem ustanovila svoj plesni studio, sem že kar nekaj let poučevala tekmovalne plesne pare, tako mlajše kot tudi starejše. Z ustanovitvijo plesnega studia pa sem program nekoliko razširila in dala možnost tudi skupinam (tečajem), kot so latino solo za ženske, fit babi za upokojenke, plesnim parom, ki se učijo družabne plese, in še in še. Moram reči, da zelo uživam pri svojem delu, tako s pravimi tekmovalci kot tudi otroki in nekoliko starejšimi, ki plešejo le za užitek in veselje.

V zadnjem času je veliko povpraševanja po pripravi poročnih plesov za mladoporočence, zelo pa sem ponosna na svojo skupino mlajših plesnih parov, ki se pripravljajo na svoje prvo plesno tekmovanje. Do zdaj sem 'ustvarila' 25 državnih prvakov in plesni par, ki je zasedel 4. mesto na svetu v kategoriji mladincev, tako da sem na zelo dobri poti, da bo uspehov v prihodnje še veliko več. Veliko pa poučujem tudi v tujini, največ v Avstriji.

► Že tretjo sezono smo vas lahko spremljali v šovu Zvezde plešejo. Kakšni so bili občutki ob letošnji?

Občutki pred vsako sezono oddaje Zvezde plešejo so polni pričakovanj in pozneje tudi presenečenj. Letos so bili občutki veliko bolj obetavni, kot se je na koncu vse skupaj izšlo. Glede na to, da sem bila v tekmovanju le tri tedne, moram reči, da nisem mogla podoživeti vseh občutkov in vsega dogajanja, kar me kar malo žalosti. Toliko bolj pa mi je žal za Gregorja, s katerim sva se sicer v kratkem času zelo povezala in spoprijateljila. Mislim, da je šov zapustil veliko prezgodaj, saj je že v tretji oddaji pokazal viden napredek in opozoril nase. Tako da če povzamem, lahko rečem, da so občutki ob letošnji sezoni bili nekako z grenkim priokusom.

► Letos ste zaplesali z Gregorjem Kirschem. Kako sta se ujela?

Z Gregorjem sva se zelo dobro ujela, saj sva si po osebnostnih lastnostih zelo podobna. Oba sva zelo zagnana, perfekcionista, ki ne odnehata, dokler stvar ni popolna. Oba sva zabavna, a hkrati stroga sama do sebe in zelo resna in zbrana, ko gre za delo. Gregorjevi vrlini sta vsekakor red in disciplina, kar lahko trdim tudi zase. Lahko bi rekla, da je vojak prišel v prave roke, v roke poveljnice. (smeh) Najini treningi so bili zelo intenzivni, naporni in so trajali do osem ur vsak dan. Oba sva se zavedala, da bo težko zmehčati vojaško telo in izvleči iz Gregorja pravega plesalca ... a ne nemogoče, kar sva tudi dokazala, saj sva bila po sodniških ocenah na vrhu lestvice, in sicer na drugem mestu.

► Vam je bilo neprijetno, glede na to, da je bilo ob njem tudi njegovo dekle Špela?

S športnim plesom se ukvarjam že 23 let, tako da mi ni bilo prav nič neprijetno. Svoje delo opravljam profesionalno in tukaj so dotiki, čustva ter bližina sestavni del plesa. Tako da vse to morajo znane osebnosti vzeti v zakup, ko se odločijo za sodelovanje v oddaji Zvezde plešejo. Čustva in odigrane plesne vloge morajo biti čim bolj resnične in pristne. Znani imajo s tem velikokrat težave, saj tega niso navajeni iz vsakdanjega življenja.

► Kaj vama je bilo pri delu z Gregorjem najboljše?

Gregorjeve največje vrline so delavnost, red, disciplina in neizmerna volja. Vsako stvar, ki se je loti, želi natrenirati do zadnje podrobnosti. Zelo je pozoren na malenkosti, kar kaže na njegovo natančnost in pozornost. Je res pravi garač in ni mu bil problem v plesni dvorani preživeti ure in ure. Trenirala sva do osem ur na dan in še je velikokrat imel občutek, da bi bilo treba še podaljšati trening. Najbolj so me navdušili njegova vsakodnevna pozitivna naravnanost, veselje do plesa in želja po učenju novih stvari. Lahko rečem, da se ni niti enkrat zgodilo, da bi na trening prišel slabe volje ali nemotiviran.

► Kaj vas čaka zdaj v nadaljevanju? Šov še poteka, imate še kakšne obveznosti?

Sicer se je tekmovanje za naju z Gregorjem zaključilo, vendar sva si obljubila, da se kmalu spet srečava v plesni dvorani. Jaz imam še kar nekaj obveznosti v zvezi z oddajo, saj treniramo s profesionalnimi plesalci za skupinske plese, ki jih plešemo v uvodnem delu oddaje. Sicer pa po izpadu iz oddaje spet lahko skrbim za varovance svojega plesnega studia Plohl v Slovenski Bistrici, ki sem jih že zelo pogrešala.

Besedilo: Mihaela M. Kocbek // Fotografije: Miro Majcen, Igor Zaplatil, Pop Tv