Martina Šraj: "Mislili so, da sem ugrabljena!"

26. 2. 2017 | Vir: Lady
Deli
Martina Šraj: "Mislili so, da sem ugrabljena!" (foto: Jure Gobanc)
Jure Gobanc

Martina Šraj, ki zadnje čase ustvarja pod umetniškim imenom Ina Shai, je lansko jesen izdala svoj prvi EP-album Overload, ki ga je snemala v Londonu, kjer že dve leti živi in študira glasbo. Zdaj je posnela še videospot za to pesem in nam zaupala nekaj zabavnih podrobnosti s snemanja.

Svoj prvi singel z albuma Player je pospremila z avdiovizualno podobo, sedaj pa nas je presenetila še z drugim videospotom za pesem Overload, ki je tudi naslovna pesem albuma. "Gre za pesem, ki nosi posebno mesto v mojem srcu, saj sem jo napisala popolnoma sama. Dobila sem res veliko pozitivnih odzivov nanjo, še posebej od slovenskega občinstva in zato sem se odločila da tudi zanjo posnamem videospot," je povedala Ina. Snemanje je potekalo v idilični naravi zunaj Londona, ponovno z mlado ekipo Carousel Films, kjer se je kot režiser izkazal Mike Briggs, za make up je poskrbela Kaylor Wright. Poleg Ine se v videospotu pojavi tudi violinistka Tanya Craknell.

Mislili so, da sem ugrabljena

"Snemali smo zelo zgodaj zjutraj, tako da so bile temperature blizu ničle. Nič kaj prijetno, ampak mi je pomagalo, da sem se vživela v pesem in občutila podobne emocije kot ob pisanju. Pesem namreč govori o notranjem boju s čustvi, ki jih je včasih težko obvladovati. S tem, da smo snemali v gozdu, ki vsaj zame predstavlja mir in svobodo, sem želela prikazati, kako včasih na videz vse izgleda popolno, v resnici pa smo ujeti v lastne misli ali določeno negativno situacijo, kar ponazarja tudi metafora na koncu videospota, kjer gledalec izve, da sem ves čas v resnici privezana ob drevo, kar ponazarja mojo ujetost v negativne misli in emocije," se smeji Martina in doda zgodbo končnega zapleta: "Snemanje tega kadra je bilo v resnici zelo zabavno. Na vsake toliko časa je mimo prišel kakšen jutranji tekač, enkrat pa celo gospa, ki je peljala svoje pse na sprehod. Morali bi videti izraz na njenem obrazu, medtem ko smo ji pojasnjevali, naj bo brez skrbi, da me nihče ni ugrabil," nam je v smehu zaupala Ina.

Kaj nam bo zapela na Emi?

Mi smo navdušeni nad njenim novim izdelkom in že nestrpno čakamo, s čim nam bo postregla na Emi 2017, kamor se je uvrstila s svojo avtorsko skladbo. "Prvič sem na tem odru stala pri svojih 17 letih, pred dobrimi sedmimi leti, ko sem nastopila s pesmijo Dovolj ljubezni, tako da bo res nekaj posebnega ponovno stati na tem odru po vseh teh letih. Takrat sem nastopila še kot Martina Šraj, tako da bo to odlična priložnost, da se ponovno predstavim slovenski publiki v malce zrelejši obliki. Resnično komaj čakam, da nastopim!"

Eva Jandl