Martina Vrhovnik: Ne bom se gnala za poroko

8. 7. 2016 | Vir: Lady
Deli
Kaj je lepšega kot srečna ženska? (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Nov mejnik v življenju simpatične Martine Vrhovnik je bil postavljen pred osmimi leti, ko je po vrnitvi iz Beograda osnovala T spot studio, ki je nastal predvsem iz želje po osnovanju malega kotička, kjer bi lahko svoje znanje predajala drugim.

"Začelo se je z desetimi kvadratnimi metri, čez dve leti pa je kotiček postal premajhen, zato sem se preselila v večji prostor, v Trnovska vrata, kjer sem izoblikovala izobraževalni center, v katerem so potekala predavanja in gostovanja tudi številnih tujih vizažistov. Nato sem se združila s prijateljico Martino Razinger in skupaj sva se preselili na še večjo lokacijo za Bežigrad, kjer sva skupaj naredili studio za obraz, dušo in telo. Odziv je bil res lep," navdušeno pripoveduje Martina Vrhovnik, ki se je pred kratkim spet preselila v še večji novi T spot studio s še pestrejšo ponudbo storitev, med katerimi še vedno izstopa ples ob drogu. Nad tovrstno aktivnostjo se je Martina navdušila pred šestimi leti, saj ji je ples popolnoma spremenil življenje.

"Tudi sama sem se že znašla v situaciji, ko je bilo moje notranje ravnovesje porušeno. Kje imam glavo in kje rep? Opravljala sem tako ženska kot moška opravila, ob tem pa sem pozabila sama nase," razlaga vizažistka, ki je priča številnim ženskim preobrazbam. Povpraševanje je ogromno in kljub veliki površini prostorov bi ji prav prišla še kakšna dvorana. Po njenem mnenju tovrstni ples ne potrebuje reklame, saj se ta širi od ust do ust.

"Postaneš nasmejan, zadovoljen, kar opazijo tudi tvoje prijateljice. Marsikatera še vedno ne želi izdati, da obiskuje vadbo ob drogu. Z leti ženske izgubljamo samozavest in vedno bolj nas je strah. S plesom pa vnovič pridobimo na samozavesti, strah postane manjši, ničeln," razloži Martina, ki je pred kratkim praznovala svoj 40. rojstni dan. Ples torej poskrbi za naše notranje ravnovesje, prebudi žensko v tebi, kljub temu pa je treba poskrbeti tudi za našo zunanjost. Martina pri dekletih pogreša ženstvenost in nasmehe na obrazu, ki bi jih naredili še lepše.

Bistveno je, da si srečen

Nekdanja manekenka, ki se v svojem studiu ukvarja tudi z ličenjem bodočih nevest, še vedno močno verjame v ljubezen in osebno srečo.

"Poroka je zame še vedno nekaj lepega," pove Martina, ki po ločitvi od slovenskega igralca Sebastijana Cavazze še vedno ne obupa in uživa življenje. "Je res pomembno, da se le enkrat poročiš? Če tako čutiš, lahko vsakih deset let svoje življenje kronaš z novim zakonom. Če tako čutiš v srcu. In ti bo to nekaj pomenilo. In da boš srečen sam. Bolje to, kot da vztrajaš v slabi zvezi, kjer se s partnerjem niti ne pogovarjata, temveč le prepirata. Nato pa praznujeta zlato poroko, kljub temu da trpita," v smehu pojasni svoje stališče Martina, ki ima na svoje pretekle ljubezenske zveze lepe spomine. Najbolj jo preseneča, da veliko nevest, ki se znajdejo na njenem stolu, nestrpno pričakuje konec obreda in slavja. Puncam organizacija povzroča skrbi, saj Slovenci pri prirejanju slavja radi kompliciramo.

"V tujini ni tolikšnih zapletov. Predvsem ni kompliciranja. Temveč je poudarek na drugih stvareh. Zaljubljen si lahko celo življenje, četudi brez poroke. Ne bom se gnala za poroko. Če pa se za to morda nekoč odločim, zakaj pa ne?! Poznam mladosten in krasen par, ki se je poročil pri 70. letih," razloži Martina, ki življenje zajema s polno žlico. V zadnjih letih je namreč spremenila svoje razmišljanje, način življenja pa tudi vrednote in prijatelje. Pravi, da je trenutno obkrožena s samimi sončki in v njihovi družbi se nadvse odlično počuti.

Nika Arsovski