Martina Vrhovnik pripravlja delavnico za ženske: "Utelesi privlačnost!"

Martina Vrhovnik pripravlja delavnico za ženske: "Utelesi privlačnost!" (foto: Aljoša Videtič) Aljoša Videtič
Vir: Story
18. 5. 2017

Naše življenje je iz dneva v dan bolj burno, pogojeno s številnimi opravki in obveznostmi, zaradi katerih se nam zdi minuta zase pravi balzam za dušo. Za druge pa je tudi le nekaj kratkih trenutkov enostavno nedosegljivih, saj nam hiter tempo življenja tega enostavno ne dopušča. S tovrstnimi težavami se je dolgo spoprijemala tudi Martina Vrhovnik, ki je z nezadržno hitrostjo divjala skozi življenje, skozi ples pa šele čez leta našla tudi trenutek, v katerem se je lahko ustavila in umirila.

V sodelovanju z Barbaro Balažič pripravlja prav posebno delavnico za ženske z naslovom Utelesi privlačnost. Če tudi same hrepenite po trenutku miru, razvajanja in osvobajanja, si v koledarju hitro označite 21. maj, več informacij pa najdete na www.beyond.si/utelesi-privlacnost/.

Story: Se strinjate s tem, da si v hitrem življenjskem ritmu le s težavo vzamemo nekaj časa zate? Se kaj podobnega dogaja tudi vam?

Seveda, tudi sama lovim vsak dan minute in ure. Dnevi so polni usklajevanja. Plujem med vsemi obveznostmi. Med prostimi termini za tečaje ličenja, popoldanskimi in večernimi treningi senzualnega plesa, ki ga vodim v T spotu, ličenjem vseh nevest ... Vendar je tako zelo pomembno, da si splaniramo dan tako, da nam ostane nekaj časa za prijatelje. In predvsem zase. Takrat si naberemo največ moči. In napolnimo svoje telo z mirom.

Story: Kakšne izgovore ste pred leti uporabljali za to, da bi se temu izognili?

Res so bili izgovori. Vse je bilo bolj pomembno kot pa jaz sama. Kot bi imela občutek, da nekaj zamujam v življenju. Povsod si, a po drugi strani te nikjer ni. Šele pozneje vidiš, koliko zamujaš, ko divjaš skozi življenje ...

Story: Kako ste sami spoznali, da je treba nekaj narediti tudi zase?

Sem oseba, ki prekipeva od energije. Vedno jo je preveč, kar pa tudi ni vedno v redu. Včasih je lahko zelo izčrpavajoče. Želiš se ustaviti, vendar ne gre. Potem mi je to čisto slučajno uspelo. Pred osmimi leti, ko sem spoznala senzualni ples ob drogu in se vanj popolnoma zaljubila. To ni le ples, temveč plesno potovanje. Kot osebo te popolnoma umiri in ti pomaga najti tisto žensko, ki se skriva v tebi. V tem plesu sem skozi leta resnično našla notranji mir.

Ustavila trenutek. In tako sem ugotovila, da lahko veliko več naredim, ko izhajam iz notranjega miru, se povežem s sabo. Pred petimi leti sem začela tudi sama poučevati ta ples. Zdaj vidim, kako čudovito vpliva na vsako posameznico.

Najbolj pomembno je to, da si ženske enkrat tedensko poklonijo dve uri samo zase. Takrat uživajo, prebujajo hormon sreče in, kar je najbolj pomembno, skozi ples začnejo drugače čutiti svoje telo. Postanejo bolj samozavestne. So bolj zadovoljne. Ja, velike transformacije se dogajajo znotraj vsake posameznice. In lepo je biti njihova 'tovarišica', kot me v smehu kličejo. Njihove spremembe opazijo vsi. Najprej same, nato tudi druge osebe: mož, otroci, družina, prijatelji, sodelavke. Ja, ženska si mora vzeti čas zase, ker je le tako lahko dobra mama, žena, prijateljica, sodelavka ...

Story: Kaj pa privlačnost v resnici je? Kako bi jo opredelili? Vse prepogosto jo namreč povezujemo z všečnostjo le v moških očeh.

Zanimivo. Isto vprašanje sem sama zastavila na svoji strani na Facebooku in odziv je bil neverjeten. Ogromno odgovorov sem dobila, lahko pa rečem, da so bili najpogostejši: energija, ki jo oseba izžareva, sijaj v očeh, nasmeh in telesna mimika, ali bolje rečeno to, da se ženska dobro počuti v svojem telesu. Sama se s tem zagotovo strinjam. Privlačnost je nekaj, kar izžarevaš. To odražaš z vsakim gibom, besedo, pogledom, korakom. Je povezava naše notranjosti in zunanjega videza. Prav spoznavanju lastne privlačnosti in izžarevanju te bo namenjen celodnevni dogodek za ženske Utelesi privlačnost.

Story: Zakaj smo ženske nesamozavestne? Česa nas je tako močno strah? Ste se tudi sami kdaj srečevali s podobnimi strahovi?

Uf, strah nas je marsičesa. Vse prevečkrat tega, kaj si bodo mislili o nas drugi. Strah, da nismo dovolj dobri. Strah pred zavrnitvijo. Strah pred tem, da pokažemo svojo nepopolnost. Strah pred izgubo službe. Strah, da bomo izgubili partnerja ali da nikoli ne bomo našli pravega/pravo. Toliko različnih strahov zaznavam. Pri sebi in pri drugih. A pomembno je, da se jih zavemo in se z njimi spoprimemo.

Story: Menite, da ima prav vsak izmed nas vsaj trenutek časa, ki ga lahko nameni sebi?

Pri času gre za prioritete, ki si jih postavimo. Vsem je dano enako število ur v dnevu. Vsak bi si moral vzeti čas zase in postaviti to kot eno izmed prioritet v življenju. Če ne nameniš časa sebi, nisi nikoli v resnici zadovoljen, in to se potem odraža na vseh področjih v življenju.

Story: Ena izmed takšnih priložnosti bo tudi Dan zate - Utelesi privlačnost. Kako natančno bo potekal celoten dogodek? Komu je namenjen?

Po izjemno uspešno speljanem Retreatu za ženske v Prekmurju marca letos, kjer sva združili moči z Barbaro Balažič, sva se odločili, da ustvariva še kakšen dogodek. In tako sva zasnovali celodnevno delavnico Utelesi privlačnost. Namenjena je ženskam, ki želijo spoznati skrivnosti utelešanja privlačnosti. Ta dan bo resnično nekaj posebnega! Ženske bodo dobile ogromno: od tematske delavnice senzualnega plesa, ki ga poučujem sama, do učenja gibanja, dihanja, drže skozi prakse zavedanja telesa in joge. Spoznavale bomo različne vidike sebe, vpletle bomo energetske prakse, se seznanjale s strahovi, prepričanji in vzorci, ki nam prepričujejo, da polno zasijemo v svoji avtentični privlačnosti. Hkrati bo zabavno, lahkotno, sproščeno in polno presenečenj.

Delavnica za ženske Utelesi privlačnost: "Brez energije ni nič!"

Kaj pa o pomenu notranje energije meni soustvarjalka delavnice Barbara Balažič, certificirana učiteljica joge, ki zadnja leta raziskuje mistike ženskega telesa in duha?

"Notranja energija je za vse ključnega pomena, saj nam daje moč, da ustvarjamo življenje, ki si ga želimo. Brez energije ni nič. Notranjo energijo izžarevamo navzven in čutijo jo vsi, ki pridejo v stik z nami. Kakšna je ta naša notranja posoda energije, pa je veliko odvisno od nas samih in od načina življenja, ki ga imamo: gibanje, prehrana, dihanje, koliko smo podvrženi stresu in kako znamo stres upravljati, kakšne odnose imamo (zelo pomemben je tudi odnos do sebe), kako dobro se poznamo itd. Pomembno se je zavedati, da smo primarno energijska bitja. Kaj nam daje energijo in kaj nam jo vzame ter kako negovati svojo notranjo energijo? To so vprašanja, na katera bi si morala znati odgovoriti vsaka sodobna ženska."

Nika Arsovski

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 20/2017

Story 20/2017, od 11. 05. 2017