Martina Vrhovnik: “Verjamem, da si vsaka ženska želi videti in začutiti sebe samozavestno in zadovoljno"

Martina Vrhovnik: “Verjamem, da si vsaka ženska želi videti in začutiti sebe samozavestno in zadovoljno" (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
11. 1. 2019

Ko je pred desetimi leti Martina Vrhovnik stopala na samostojno pot kot umetnica ličenja, si je na Brezovici uredila mini kotiček, ki ga je poimenovala T spot in ki so ga ženske takoj vzele za svojo priljubljeno točko, obiskovale pa so ga tudi vse večje zvezde. 

Nikoli pa si ni mislila, da jo bosta njena strast in zaljubljenost v delo pripeljali tako daleč … “Verjamem, da si vsaka ženska želi videti in začutiti sebe samozavestno in zadovoljno. Svojo lepoto obraza lahko odkrijete s pravilnim naravnim ličenjem. Na tečaju ličenja usmerim, naučim, pomagam s pravilnim nanosom narediti tisto svežino obraza, ki bo trajala ves dan. In tega se lahko nauči vsaka ženska,” pravi Martina, ki si v desetih letih trdega dela ni prigarala samo dveh velikih studiev v Ljubljani in Murski Soboti, temveč predvsem zaupanje mnogo žensk.

Ker svoje znanje zelo rada deli, že leta organizira tečaje ličenja, pred leti pa jo je srečala tudi nova strast, ki je njeno zgodbo majhnega kotička T spot spremenila v pravo oazo za ženske. Martino je kmalu po odprtju salona za ličenje popolnoma prevzel senzualni ples ob drogu. In ker ji je ples tako veliko dal, se je odločila, da bo ples delila tudi s svojimi ženskami. Začela se je izobraževati in med prvimi v Sloveniji senzualni ples ponudila Slovenkam ter jih popolnoma očarala.

“Skozi T spot Sensual, senzualni ples ob drogu, odkrijete lepoto telesa in duha. To je ena od poti čutenja notranje lepote. S tem plesom vsaka ženska začuti svoje telo bolj gibko in lepše. Predvsem svobodnejše. Skozi odstiranje skrivnostne tančice tega plesa izgublja sram, strah in postaja veliko bolj samozavestna ženska,” pravi o plesu Martina, ki je studio opremila kot zelo intimen kotiček za ženske. Tam se počutijo popolnoma sproščene, saj je ustvarila intimen prostor, v katerega lahko vstopijo samo udeleženke njenih tečajev, saj se ji zdi prav, da imajo tisto uro lahko samo zase.

“T spot Sensual ni samo ples. Je plesno potovanje, ki napolni mojo dušo. Dušo vsake posameznice, ki iz tedna v teden prebuja svoje morda zaspale ženske emocije in se zraven sproščeno zabava,” pravi Martina in dodaja, da bi vse ženske morale začutiti ta ples, saj si morajo znati podariti čas, se umiriti in se sprostiti. Vsak mesec pripravlja tudi začetne tečaje, za ples pa ni potrebno plesno predznanje, prav tako niso ovira niti leta niti postava, zato je namenjen prav vsem ženkam, ki želijo najti ponoven stik s seboj.

Desetletnico je Martina pred tedni praznovala v družbi svojih žensk, prijateljic in znanih Slovenk in Slovencev, ki jim je po dogodku namenila ganljiv zapis: “10 let intenzivnega dela kot vizažistka v svetu mode, nadaljevank, gledališča, advertisinga in 10 let mojega T spot studia, skupaj je 20 let lepega čudovitega obdobja. Vzponov, pa tudi padcev. Vendar, ko padamo, padamo zato, da si nadenemo krila in poletimo. Ganljivo je bilo, res čudovit dogodek. Zato smo nazdravili in se poveselili. Zaplesali, zapeli, se poslikali in poklepetali! Kamorkoli si pogledal, so bili nasmejani obrazi, kar me je tako veselilo. In lepo je bilo poslušati ob objemu, ko smo se poslavljali, kako lepa energija je v studiu, kako krasno atmosfera. Kako vsi sproščeni gostje in vsi tako preprosti. Če si organizator česa bolj želi kot to? Temu se že reče Jackpot zadetek! Pa saj je lahko, če slediš srcu in imaš krasne ljudi, ki ti to pomagajo ustvariti. In to cenim do neba. Brez njih bi vse to zelo težko. Brez teh ljudi, pomoči mojih prijateljev, ne bi bilo tako popolno.”

Martinin nasvet: Podarite si čas!

“Kdaj ste si zadnjič podarile 120 minut časa? Za čisti užitek in odklop misli? V dvorani brez ogledal? Kjer je samo nežna svetloba v soju svečk? In krasna glasba, ki predrami v nas tisto veselje in užitek? Niste? Nikoli? Lahko zdaj! Skozi T spot Sensual, senzualni ples ob drogu, odkrijete lepoto telesa in duha. To je ena od poti čutenja notranje lepote. S tem plesom vsaka ženska začuti svoje telo bolj gibko in lepše. Predvsem svobodnejše. Skozi odstiranje skrivnostne tančice tega plesa izgublja sram, strah in postaja veliko bolj samozavestna ženska,” pravi Martina in vas vabi v svoj T spot sensual studio v Ljubljani in Murski Soboti.

Zabava ob 10-letnici studia T spot: Nadela si je krila in poletela!

“10 let intenzivnega dela kot vizažistka v svetu mode, nadaljevank, gledališča, advertisinga in 10 let mojega T spot studia, skupaj je 20 let lepega čudovitega obdobja. Vzponov, pa tudi padcev. Vendar, ko padamo, padamo zato, da si nadenemo krila in poletimo,” pravi Martina ponosno na leta svojega ustvarjanja. Kot se za desetletnico spodobi, je za vse svoje goste pripravila veliko zabavo kar v svojem studiu na Rudniku v Ljubljani, kjer jih je do jutranjih ur zabaval King Foo.

Besedilo: Ilona Penzeš // Fotografije: Helena Kermelj, Jernej Kokol

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story27/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 27/2018

Story 27/2018, od 20. 12. 2018