Martina Žibrat: Brez službe in na sodišču!

Vir: Lea
27. 11. 2013

Že takoj po izpadu iz resničnostnega kuharskega šova se je Martina Žibrat spoprijela s kruto realnostjo – intenzivnim iskanjem službe, saj je trenutno še vedno kot brezposelna prijavljena na Zavodu za zaposlovanje.

"Trenutno sem brezposelna in iščem zaposlitev, prijavljena sem na zavodu kot iskalka zaposlitve, nisem pa uporabila še nobenih njihovih ugodnosti. Po končani srednji šoli sem bila prijavljena na zavodu nekaj dni in potem sem dobila zaposlitev."

Upajmo, da bo tudi zdaj hitro našla kaj novega, saj naj bi bili kuharski poklici zelo iskani in le redkokateri kuhar ostane brez službe. 

Martina ima pri 27-ih letih za sabo že številne izkušnje, tako dobre kot slabe, s svojimi delodajalci. Dobre izkušnje so največkrat zadovoljni gostje in dobro razumevanje med zaposlenimi, med slabe pa šteje 16- in večurni delavnik v kuhinji, neprimerno plačilo in tudi neplačilo. Prav zaradi slednjega je pristala tudi na sodišču.

Od njenega nekdanjega delodajalca namreč terja to, kar ji še dolguje. Res ne gre za kakšen velik znesek, ampak Martini bi zdaj, ko je brez službe, še kako prav prišel.

Več je Martina, ki je polna načrtov, povedala za revijo Lea, v kateri lahko preberete tudi, kako je mlada kuharica že izkoristila svojo trenutno prepoznavnost.