Martinovanje po zajčje

Martinovanje 1 (foto: DonFelipe) DonFelipe
Vir: Govori.se
21. 11. 2008
Slovenske Playboyeve zajčice so letos na pobudo svoje kolegice Doroteje ob prazniku svetega Martina, zavetnika vina, odšle v okolico Ormoža, kjer so nekatere celo prvič, zares martinovale.

Slovenske Playboyeve zajčice so letos na pobudo kolegice Doroteje ob prazniku svetega Martina, zavetnika vina, odšle v okolico Ormoža, kjer so nekatere celo prvič zares martinovale.

VINO JE TREBA SPOŠTOVATI
»Stari slovenski običaji so zelo zanimivi in zato smo Dorotejo, ki je edina izmed nas doma iz vinorodnega okoliša, zadolžile, da uredi martinovanje za vse. S seboj so nekatere pripeljale fante ter prijatelje in dvodnevna avantura se je začela,« nam je zaupala Katja, ki je uživala v vsem, kar je videla in doživela. Da ni šlo za popivanje, kot se to nemalokrat zgodi v naši deželici, pa je poskrbela Doroteja, ki je med drugim omogočila za dekleta povsem novo izkušnjo. »Z zares prijazno dobrodošlico so nas sprejeli v pravi vinski kleti in zidanici Malek, kjer nam je vse o vinu in pokušanju povedal degustator Anton Luskovič. Neverjetno je, koliko stvari o vinu nismo vedele, a smo se jih naučile v kratkem času,« je povedala Barbara, ki je iz ure v uro obiska v Ormožu in okolici bolj uživala. Dekleta so s seboj vzela tudi miss Nove in miss Hawaiian Tropic Nermino Sijamhodžič, s katero se odlično razumejo, in tudi naša lepotička je uživala v degustaciji. »Celotno dogajanje je bilo zares odlično, vesela sem, da imam takšne prijateljice in ponosna sem na Dorotejo, ki nam je vse to pokazala.

MARTINOVO KOSILO IN OLIVER
Dekleta so si pred degustacijo vin in ogledom vinske kleti privoščila tudi čisto pravo martinovo kosilo, ki je bilo za nekatere še posebej zanimivo. »Račka, mlinci in rdeče zelje so s pravilno izbiro vina, ki so nam ga ponudili v Gostišču Botra, kjer smo tudi prenočevale, odlično vplivale na naše počutje. Brbončice na jeziku so kar pokale od veselja in različnih novih okusov,« je priznala Sanda, ki je s seboj pripeljala tudi svojega Marka, nekdanjega glasbenika in po novem spet tudi voditelja na TV Papriki. »Najlepši del dneva je bila zagotovo zabava, ki jo je organiziral Jeruzalem Ormož in na kateri smo lahko pod ogromnim šotorom v Ormožu plesale in uživale ob zvokih legende dalmatinske glasbe Oliverja Dragojeviča. »Tudi on kot pravi Dalmatinec ceni in spoštuje vino. Večerno dogajanje se je zavleklo do zgodnjih jutranjih ur in je bilo zaznamovano s plesom in pesmijo,« se je nasmejana in zadovoljna ter polna vtisov vrnila v Ljubljano tudi zajčica Katja.

Priporočamo