Maruša (Kmetija: nov začetek): Močno pogreša Fakija

Maruša Fakija že močno pogreša, 
saj sta navajena prosti čas 
preživljati skupaj. (foto: Goran Antley, Planet Tv) Goran Antley, Planet Tv
Vir: Nova
9. 11. 2015

Pravljice je konec. Faki in Maruša, par, ki smo ga v preteklih tednih oddaje Kmetija: nov začetek tako vzljubili, se je tokrat dokončno moral posloviti. Po čustvenem odhodu se je domov namreč vrnila 32-letna Maruša, s katero smo poklepetali tudi o njeni ljubezenski zgodbi s 33-letnim Fakijem.

Čeprav si Maruša po bolezni, ki jo je doletela v oddaji Kmetija: nov začetek, še ni dodobra opomogla, jo je Nova obiskala v gnezdecu, v katerem sta si s Fakijem v zadnjih dveh letih ustvarila svoj dom. In čeprav je njuna ljubezen danes že ustaljeno pravilo, je bilo njuno prvo srečanje splet srečnih naključij. "Spoznala sva se 26. decembra, ko smo šli s kolegi žurirat. Spoznala sva se na plesišču, kjer sva najprej plesala, potem pa sva se še pogovarjala. Vprašal me je za številko in sem mu jo dala, čeprav je nikoli ne dajem kar tako," nam je s posebnim žarom v očeh pojasnila Maruša in dodala, da sta se čez dva dni srečala in od takrat naprej sta nerazdružljiva. "Zelo hitro sva tudi zaživela skupaj. Takoj za tem sva namreč že preživela skupaj novo leto, le nekaj dni pozneje pa je Faki spoznal še mojo mamo. Doma se nam je namreč pokvarila cev in Faki je rekel, da bo vse popravil. Torej je mojo mamo spoznal po štirih dneh, ko sva bila skupaj, jaz pa sem tudi hitro spoznala njegovo veliko družino v Bosni, saj ima Faki kar deset bratov in sester. Vsi se odlično razumemo, tako da je vedno zabavno. Moja mama obožuje Fakija," je povedala Maruša, ki se je odlično ujela tudi s Fakijevo hčerko Hano. "Svoje družine še nimava v načrtu, ker si najprej želiva ustvariti finančno stabilnost. Otroke imam rada, ampak bi najprej rada poskrbela za kariero, ker si želim svojemu otroku ponuditi vse. Hana je sicer velikokrat pri naju in res se imamo lepo skupaj. Tudi po mojem odhodu iz šova sva se še srečali," nam je povedala.

Poslovne ambicije

Maruša ima za seboj številne delovne izkušnje. Kot pravi, se je prvič na svoje preselila pri 17 letih, ko se je preživljala z delom za šankom. "Hodila sem na Plečnikovo gimnazijo, v tretjem letniku pa sem šolo pustila in se odločila, da se osamosvojim. Največji krivec za mojo odločitev je moja trmasta glava. Takrat sem začela delati v gostinstvu in se tako tudi preživljala do 26. leta, ko sem se vpisala na študij zootehnike," nam je povedala Maruša in pojasnila, da je med delom opravila tudi srednjo turistično šolo in maturo, s katero si je omogočila vpis na fakulteto. Želja po znanju jo je vodila do magistrskega študija znanosti o živalih, ki jo je pred dvema letoma tudi vodila na Švedsko. "Leto magistrskega študija sem opravila na Švedskem, in to je bila res ena lepa izkušnja. Čisto sama v tujini, soočenje z novo kulturo in vsem, kar pride zraven. Življenje tam mi je odprlo pogled na ves svet in me naučilo, da drugačno ni slabo. Če bi imela možnosti, mislim, da mi ne bi bilo težko živeti v tujini. Je pa tudi res, da imam rada Ljubljano in si želim na dolgi rok tukaj ostati," nam je pojasnila. Kot pravi, pa je njena največja želja odprtje pasjega salona in certifikat za sprehajalca psov, saj si v prihodnosti želi delati s psi. "V preteklosti sem nekaj psov že ostrigla in tudi Faki mi je že pomagal. Tudi njemu je to všeč in razmišljala sva, da bi lahko to počela skupaj. On seveda dela še v gradbeništvu, ampak pozimi je v tem poslu malce zatišja in bi vmes lahko pomagal meni," nam je svojo idejo predstavila Maruša in dodala, da bo v tem času iskala tudi kakšno zaposlitev v tej smeri. 

■ Kaja Milanič