Maruša (Kmetija: Nov začetek) se je zgrudila v bolečinah!

Maruša (Kmetija: Nov začetek) se je zgrudila v bolečinah! (foto: Planet TV) Planet TV
26. 10. 2015

Maruša se zjutraj spet slabo počutila in je že zjutraj je jokala, zaradi tega pa sta se sprla s Fakijem. Pri pomivanju posode pa se je od bolečin zrušila in zato je Barbara na pomoč poklicala Fakija, ki jo je v naročju odnesel v hišo hlapcev.

Faki je za kamere kmetije kasneje povedal, da mu Maruša zjutraj ni dovolj jasno povedala, da ima krče in zato je zdaj obžaloval, da sta se takrat zaradi tega sprla.

Na najbolj znani slovenski kmetiji je tudi sicer pestro (kar boste videli tudi v današnji oddaji).

  • Hlapci niso navdušeni nad Barbaro in dejstvom, da je glava družine. Dvomijo v njene sposobnosti vodenja, saj naj ne bi znala poskrbeti niti zase. Ko jim Barbara daje navodila, se iz nje norčujejo. Strah jih je tudi, da ne bo razumela navodil mentorjev in da zato ne bodo mogli opraviti naloge.
  • Maja in Niko sta se pogovarjali o novi glavi družine in Maja za njeno vodenje ni našla ravno najlepših besed. Moti jo, ker ne ve kaj je njena naloga in zato morajo ostali člani gospode dajati navodila hlapcem. Niko je Barbaro sicer branil, da je to zanjo težje, saj je mestno dekle. Maja pa je odgovorila, da je to ne zanima, saj da so na posestvu zdaj vsi enaki.
  • Pod novim vodstvom na posestvu je razdelitev na klane spet zelo očitna. Maji se zdi, da bi bilo zanjo bolj koristno, če bi bila povezana s Fakijem, saj se v klanu z Nikom in ostalo gospodo počuti zelo ranljivo. Zato razmišlja, da bi Nika zapustila in se pridružila Fakiju in njegovemu klanu.
  • Še ena napetost med Majo in Nikom! V gosposki hiši se je odvijala prava drama, saj se Maja in Barbara nista strinjala s tem, koliko hrane je treba pripraviti za hlapce. Maja bi delila hrano na polovico, Barbara pa se zaveda, da je pri hlapcih več ljudi, štirje moški, povrh vsega pa še trdo delajo. Maji se je povesil nos, zaprla se v je spalnico in z odejo pokrila čez glavo. Najbolj jo je razjezilo to, da je Niko ni podprl. Med Nikom in Majo je prišlo do novih napetosti tudi zaradi ljubosumja. Maja je namreč prepričana, da skuša Barbara s svojim obnašanjem zapeljati Nika, po drugi strani pa Barbara meni, da je Maja preveč ljubosumna in da vedno, ko se Niko z njo ne strinja iz tega naredi celo dramo in postane bolestno ljubosumna.
  • Dominika se je po zadnjih dogodkih v zvezi z Majo odločila za spremembo strategije. Barbaro je odpeljala na samo in ji predlagala, da bi se znebili Maje. Tudi Barbara meni, da Majino obnašanje ni primerno in da to ne pelje nikamor. Dominika bo ta načrt poskušala izpeljati tudi s pomočjo hlapcev, kjer Maja tudi ni preveč dobro zapisana.

Vse to in še mnogo več pa v oddaji Kmetija: Nov začetek! Danes zvečer!