Faki gre v zapor! Ga bo Maruša čakala skoraj tri leta? Povedala nam je!

Faki gre v zapor! Ga bo Maruša čakala skoraj tri leta? Povedala nam je! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
5. 12. 2016

Faki in Maruša sta v lanskem šovu Kmetija: Nov začetek postala ljubljenca slovenskega občinstva. Njun kratki razhod v začetku letošnjega leta je odmeval v praktično vseh slovenskih medijih in nič drugače ni niti tokrat, ko se parček sicer razhaja iz drugih razlogov kot takrat.

Razlog je seveda Fakijeva obtožnica, ki sicer ni stopila med njuno ljubezen, ju bo pa, vsaj za nekaj časa, zvečer vodila v ločeni postelji. Kot nam je pojasnila Maruša, pa še zdaleč vse ni tako enoznačno, kot je videti.

"Ta zgodba ni tako enoznačna, kot jo mediji prikazujejo. Vem, zakaj je Faki priznal, vem pa tudi, da ni kriv. Meni je zaradi tega zelo težko in prav tako je težko tudi njemu. V tem trenutku veliko ne moreva narediti, samo to, da enostavno greva naprej," nam je namreč povedala in pojasnila, da je sicer za to obtožnico vedela, še preden sta se prijavila v Kmetijo: Nov začetek.

"Ampak tega nisva jemala resno, ker je šlo zgolj za maščevanje bivše partnerice njegovega brata. Ona je namreč Fakija obtožila, da jo je Mirsad zapustil zaradi njega. To ni bilo res, poleg tega je Fakija klicala še nekaj tednov po tem, ko jo je Mirsad zapustil. Fakiju je nato prekipelo in ji je rekel, naj ga pusti pri miru, ona pa je odgovorila: 'Boš že videl, kaj ti bom naredila'. Potem se nismo več slišali, dokler ni nekega jutra na vrata prišla policija z nalogom za hišno preiskavo. Takrat niso našli nič, ker tudi ničesar nisva imela. Fakijev brat Mirsad mu je po tem zagotovil, da bo zadevo uredil in da če bo prišlo do česarkoli, da bo krivdo prevzel nase, ker je on odgovoren za to. To pa se zdaj ni zgodilo in noče povedati, kaj se je v resnici dogajalo. Zame je to podel človek in tudi Fakiju sem vedno govorila, naj se od njega odmakne. Faki mu je vse življenje pomagal, predvsem finančno. Od naju si je neštetokrat izposodil denar, ki pa ga tudi nikoli ni vrnil ... In nisva edina, ki nama je dolžan. Takih ljudi je v Ljubljani veliko. Enako velja za Mirsadovo bivšo partnerico, ki ni tako nedolžna, kot se je opisala v obtožnici. Tudi ona ima veliko masla na glavi. Te stvari se bodo že sčasoma pokazale," je svojo zgodbo opisala Maruša, ki bi zdaj nekatere stvari naredila drugače.

"Verjemite mi, da če bi vsaj malo sumila, da je Faki vpleten v kaj takega, ne bi bila z njim, še najmanj pa naju ne bi nikoli prijavila v resničnostni šov in se tako izpostavila javnosti. Zdaj Fakiju stojim ob strani in mu bom tudi naprej. Ne vem pa, kaj bo prinesla prihodnost, ker se v takšni situaciji nisva nikoli znašla. Stvari bova reševala sproti, čas pa bo pokazal svoje. Fakija imam rada, prav tako ima on rad mene," je še dodala.

Črni petek za Fakija

S tresočim se glasom je na ljubljanskem okrajnem sodišču v petek, 25. novembra, priznal krivdo dveh kaznivih dejanj – ropa in velike tatvine – in s tem posledično dobil izrečeno kazen, tako kot je prvotno predlagalo državno tožilstvo, skupno dve leti in osem mesecev zaporne kazni. In čeprav je obramba trdila, da ne prepoznava premoženjskih pravnih zahtevkov, bodo ti morali po odsluženi kazni biti povrnjeni: "Imam urejeno življenje. Zaposlen sem v Marušinem podjetju, prav tako je Maruša zaposlena, zato bi v primeru milejše kazni vračal denar oškodovancem," je še pred obsodbo povedal Faki. Prej je tam delal na črno, saj je takrat zaslužil več. Odločen, da se zadeve uredijo, pa je sklenil pogodbo o zaposlitvi. Nekaj denarja ima shranjenega pri mami v Bosni. Sodnik mu 'na srečo' ni preklical petletne pogojne kazni zaradi poskusa zavarovalniške goljufije, zato je tudi kazen milejša, kot bi bila sicer, je pa ob zaključni besedi dejal: "Drugega kot zapor si ne zasluži, zato alternativne kazni ne pridejo v poštev.