Maša Medik: 180 stopinj obrata ji 'paše', da je kaj

Maša Medik (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
10. 5. 2011

Ko je pred leti pela v skupini Turbo Angels, so jo moški požirali z očmi, redko kdo pa je opazil, da ima seksi blondinka, ki je osvajala Slovenijo, tudi tisti, za glasbenico najbolj pomemben talent: petje. Danes Maša Medik sama stopa po glasbeni poti, ki se ji je obrnila za polnih 180 stopinj.

»Ni naključje, da moj prvenec, moj album, nosi naslov 180 stopinj, saj je dejansko vse v mojem življenju, moje razmišljanje in glasba, ki jo pojem, popolnoma drugače, kot je bilo, ko sem bila članica zasedbe. Takrat je bilo nekako lažje, v določenih situacijah tudi težje, vsekakor pa drugače,« Maša začne pogovor o samostojni glasbeni poti, katere začetek so številni pričakovali z velikim navdušenjem, saj se je kaj kmalu, ko je Maša odšla iz skupine Turbo Angels, izvedelo, da je njeno kariero pod drobnogled vzel največji slovenski 'hitmejker' Jan Plestenjak s svojo ekipo.

»Moje življenje se je spremenilo, naenkrat sem postala odgovorna za vse okoli glasbe, in to je bilo zame nekaj povsem novega. Dejansko imam nekaj ljudi, ki mi pomagajo, a za intervjuje, nastope, vaje, usklajevanja s spremljevalno skupino, v kateri so sami odlični glasbeniki, še vedno v veliki večini odgovarjam sama. In to je prva velika razlika, ki se seveda pozna tudi pri mojem odnosu do glasbe, saj se zavedam, da je to, kar delam, moje in zame, in tudi zato čutim še toliko večjo odgovornost do sebe, vseh, ki sodelujejo pri projektu, in do tistih, ki so sodelovali pri albumu,« svoje videnje tega, kar ima danes, opisuje Maša, ki se zaveda tudi, da ji je bilo nedvomno lažje s tako profesionalno ekipo, ki je sodelovala pri albumu, narediti res dober izdelek, za katerim lahko stoji z glavo in srcem.

»Da pa ne bo kdo mislil, da mi je bilo vse prineseno na pladnju. Daleč od tega. Saj je nekako lažje, ko te ljudje, ki se spoznajo na posel, usmerjajo in ti pomagajo, brez njih izdelek absolutno ne bi bil tak, kot je, a še vedno sem bila tudi jaz tista, ki sem morala dati vse od sebe, da je bilo zapeto in konec koncev interpretirano tako, kot jaz čutim pesem in zgodbo, o kateri pojem. V tistem času sem začela obiskovati vaje petja, kamor še vedno hodim vsak teden. Želela  sem, da je vse popolno,« doda o času, ko je nastajala njena glasba.

»Dejansko je vse obrnjeno za 180 stopinj, a tako mi je všeč, ta trenutek se počutim odlično in mislim, da bom lahko od tukaj, kjer sem začela, odlično nadaljevala,« je ponosna na delo celotne ekipe po mnenju številnih ena najbolj prikupnih in seksi pevk pri nas, ki čeprav tega morda sama ne opazi, z vsakim svojim gibom ulovi kakšen moški pogled pri sosednji mizi tudi med pogovorom in fotografiranjem. »V prihodnjih dneh prihaja na radijske valove že tretji singel z mojega albuma z naslovom Od severa do juga, ki je bil na nastopih odlično sprejet, in verjamem, da bo všeč tudi vam.«