Maša Medik: Iskreno o Janu

Vir: Govori.se
15. 2. 2010

Pevka Maša Medik je trenutno povsem okupirana s 'finiširanjem' diplomske naloge (študirala je za poslovnega sekretarja, op.p.). Praksa pri ministru Vlačiču se ji je že iztekla, glasbeni projekt z Janom pa naj bi sadove obrodil prihodnje leto.

Lahko rečete, da ste bili od leta 2005, ko ste se priključili skupini Turbo Angels, pa do danes kdaj naivni?
Seveda, pa ne samo od leta 2005, ampak odkar pomnim. Včasih morda preveč zaupam in verjamem ljudem, ampak to je pač življenje. Skozi situacije in izkušnje sem marsikaj opazila in zdaj pazim, da sem bolj previdna.

Previdnost vsekakor ne bo odveč na vaši samostojni glasbeni poti. Kako vam sploh kaže na tem področju?
Uf, to je pa tema, ob kateri mi 'očke' zažarijo … Ja, moja glasbena kariera je v polnem teku. Imam že nekaj komadov, nekaj se jih še pripravlja. Pridno vadim petje, saj je bilo to prvo, kar mi je 'ukazal' moj producent.

Kako bi opisali Jana Plestenjaka? Kako ga dojemate?
Jan je velik perfekcionist, celo največji, kar sem jih v življenju spoznala. Ima ogromno izkušenj in znanja, zelo je razgledan. Je tudi brez dlake na jeziku in pove točno to, kar misli. Zaradi tega mi je včasih kar malo neprijetno, saj mi v obraz pove stvari, ki jih mogoče ne želim slišati (nasmeh). Ampak kakorkoli obrnem, vedno se izkaže, da ima prav, zato mu popolnoma zaupam. V veliko čast in veselje mi je delati z njim.

Imate pred njim 'rešpekt'?
(smeh) Ja, imam rešpekt. Velik rešpekt. Zanimivo je predvsem to, da po štirih letih odrskega nastopanja in petja v živo ter po vseh izkušnjah, ki sem jih pridobila s Turbo Angelsi, pred njim kar nisem mogla nič zapeti. Raje sem mu dala posnetke z nastopov, da je lahko slišal, kako pojem različne komade. No, saj potem me je zelo hitro pripravil do tega, da sem odprla usta in zapela komad, ampak to je bil zame grozen občutek in veliiika trema. Na srečo je zdaj že boljše (nasmeh).

Kako pa kaj praksa pri gospodu ministru Vlačiču?
Praksa na Ministrstvu za promet se je iztekla. Moram povedati, da sem se v tem času ogromno naučila, dobila veliko izkušenj in spoznala čudovite ljudi. Z nekaterimi sem tudi ostala v stiku. Ljudem, ki so mi omogočili to delo in mi pomagali, da sem se počutila del ekipe, se res iz srca zahvaljujem, še posebej Valeriji in Emi, ki sta mi ves čas pomagali s svojim znanjem in strpnostjo.

Kako se odzivate na besede, da imate nekaj z Janom oz. z ministrom?
(odgovorila je samo z rahlim nasmehom, op.a.)

Se morate fantov v tem obdobju otepati? Je sploh kaj pametnega 'na trgu'?
(smeh) Že dolgo nisem bila 'na trgu', tako da ne vem čisto točno, kakšno je trenutno stanje tam.

Vprašanje za finale – ste samski?
Ja, sem samska.