Maša Medik je rodila z babičarjem

Maša Medik (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
9. 8. 2013

Dobre tri tedne je že od tega, ko je pevka Maša Medik postala mamica. Nosečnost, v kateri je neizmerno uživala, je zanjo minila prehitro in zdaj že uživa v radostih materinstva.

Punčko Lanai je Maša rodila v ljubljanski porodnišnici brez protibolečinskih in drugih dodatkov, ki bi ji olajšali porod.

''Porod ni ravno 'piknik', ampak se da preživeti. Težko je opisati bolečino, ki je prisotna, ker mislim, da me še nikoli ni nič tako bolelo. Ampak ta bolečina izzveni, ko pomisliš, kaj boš prijel v naročje. Isti trenutek, ko dobiš otroka, res ne misliš več na to, kar se je pred tem dogajalo,'' prizna Maša.

Brez strahu

''Rodila sem popolnoma naravno in ni mi žal. Takoj bi ponovila še enkrat. Pomagal mi je tudi krasen babičar Anže Čeh, ki ga priporočam vsaki nosečki. Vrhunsko me je vodil in me spodbujal, tako da ni bila potrebna nobena protibolečinska injekcija. Za mano je čudovita izkušnja in ponosna sem nase, da sem jo prestala.

Zelo pomembno je, da mamice odidejo rodit pozitivno naravnane, v najlepšem pričakovanju in brez strahu. Obvezno morajo poslušati in ubogati babico ter pravilno dihati. Tam so zato, da ti pomagajo in da nosečka ni prepuščena sama sebi. Moj otrok je res največji plus, ki mi ga lahko da življenje. Se pa vsak dan učim oz. me uči moja pupa in to je najlepša šola do zdaj.

V prvih dneh sem se dobro znašla in mislim, da se vsak. Saj se v bistvu mora. (smeh) Sem pa imela neprecenljivo pomoč moje mame, ki je bila pri nas in nam res pomagala. To je velika prednost,'' še doda Maša.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 33/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 33/2013

Story Story 33/2013, od 07. 08. 2013