Maša Merc okrevala po kolesarski nesreči

26. 4. 2019 | Vir: Lady
Deli
Maša meni, da je prvi obrok v dnevu najpomembnejši! (foto: Natalija Jelušič Babič)
Natalija Jelušič Babič

Za nekdanjo miss Slovenije Mašo Merc je zdravo življenje nekaj povsem normalnega. 

Vrsto let se namreč že predaja zdravemu prehranjevanju, ki je precej povezano tudi z njenimi športnimi aktivnostmi. Seveda pa ob tem ne pozabi tudi na sladke pregrehe, ki jih najraje uživa v družbi prijateljic. Maša se redno ukvarja s športom, nekaj smole je imela le lani poleti.

“Spomnim se, da sem bila na turi s kolesom, ko sem nesrečno padla. Peljala sem se po kolesarski stezi, po pločniku pa so se sprehajale tri mamice z vozički. Ko sem jih želela prehiteti, se je ena z vozičkom prestavila na kolesarko stezo. V tistem hipu sem se ji želela izogniti in sem padla. Najhuje je bilo, da sem, ko sem padla, začutila in mislim, da tudi slišala, kako se mi je zlomila kost,” je padec opisala Maša. A čeprav si je zlomila nogo, Maša volje do športa ni izgubila. Že drugi dan po tistem, ko so ji v mavčarni v UKC Maribor dodali peto, jo je mahnila na pohod na Piramido. “Najhuje mi je bilo, da se nisem mogla ukvarjati s športom, in to se je hitro poznalo tudi na mojih mišicah na nogi,” je dodala Maša.

“Zdaj sem spet začela redno trenirati, da bom kmalu spet v formi. Moram reči, da se veliko bolje počutim in sem res pogrešala gibanje in šport.” Prav tako pa zdaj znova veliko časa posveča zdravi prehrani in kulinariki. “Med prijatelji sem znana kot velika gurmanka in tista, ki za mizo vedno največ poje, zato je zame kulinarika osnovni del življenja. Uživam v kuhanju, vendar imam vedno premalo časa za to. Ko pa ga imam, zares dobro kuham,” še doda.

Dobra hrana je pri Maši seveda povezana s kuharskim znanjem, ki ga je dobila od svoje mame in babice. “Ker rada dobro jem, sem se morala naučiti dobro kuhati. (smeh) Še vedo mislim, da je zdrava osnova kuhanja naša domača slovenska kuhinja. Potem pa lahko delamo variacije na temo. Osnova pa je domača kuhinja. Najraje imam presno hrano in zelenjavo. V kuhinji rada eksperimentiram. Ko prideš k meni na kosilo, nikoli ne veš, kaj bo na mizi. Dejstvo pa je, da se še nikoli nihče ni pritožil in se vsak z veseljem vrne. Če le najdem čas, z veseljem pripravim zelenjavne jedi, ki so vsakič drugačne, ker ne delam po receptu in sproti pozabim, kaj sem dala noter. Tako da je solata vedno drugačna in nikoli iste barve.” (smeh)

Kadar nimam časa za pripravo dobrega obroka, pa se s prijateljicami rada pordužim na najvišji terasi Maribora, in sicer v lokalu Luft, kjer imajo odlične zajtrke. “Nisem vedela, da ima zajtrk tako dober okus, če ti ga pripravi nekdo drug. (smeh) To je čas, ko se s prijateljicami razvajamo z najboljšimi francoskimi zajtrki Le Croque Paradis v mestu.” Seveda se Maša ne odreče niti sladicam. “Vrhunski crème brûlée, dišeči rogljički, slastne čoko in limonine pite ... Vse to imajo zdaj v Luftu in temu se ne moreš upreti. Priznam, da obožujem tudi čokolado. Saj imamo vse ženske težave s tem, da smo sitne, ko nam pade raven sladkorja. (smeh) Zato pa je v moji torbici vedno kakšna čokoladica Twix,” še konča Maša.

Besedilo: Mihaela M. Kocbek // Fotografije: Natalija Jelušič Babič

Novo na Metroplay:  Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec