Maša Merc: Pri novem dojenčku bo enako

Vir: Lea
17. 11. 2011

Nekdanja miss Slovenije Maša Merc se že veseli marca prihodnjega leta, ko jo bo osrečil njen drugorojenec. Ob Stašu, ki se bratca že zelo veseli, pa bo novega člana sprejela tudi psička Timba.

Maša je psičko Timbo ob prihodu dojenčka Staša pripravila na življenje pod skupno streho. “Prebrala sem odlično knjigo Psihologija psov in se seznanila s ključnimi stvarmi, ki so pomembne za privajanje živali novim okoliščinam,” prizna Maša.

“Najprej so Timbo presenečali zvoki, ki jih je otrok dajal od sebe. Bila je prestrašena in ni vedela, kaj se dogaja. Naenkrat se je v njenem domu znašel otrok, ki je zasedel njeno mesto. A nisem dopustila, da bi se Timba tako počutila. Veliko ljudi naredi prav to napako, da žival odganja od sebe in otroka. Toda jaz Timbe nisem omejevala ali ji spremenila njenega življenjskega prostora in načina življenja. Dovolila sem ji, da je bila ves čas z mano in dojenčkom. Seveda sem pazila in ju nisem puščala sama.”

Ravnala bo enako

Maša je v veselem pričakovanju drugega otroka. Prav zaradi tega ji je zdaj veliko lažje, saj ve, kaj jo čaka. “Staš in Timba sta zdaj, ko je sin star tri leta, postala prava prijatelja. Navadila sta se drug na drugega in prav zaradi tega nam bo vsem skupaj veliko lažje, ko bo prišel domov še novorojenček. Tudi pri njem bom ravnala enako, kot sem pri Stašu, in Timbe ne bomo omejevali ali je zapirali stran. Pes je navajen našega življenja in v trenutku, ko mu začneš odrekati njegove navade in pravice zaradi dojenčka, ga ima za vsiljivca, ki je zavzel njegov prostor. Navadno zaradi takšnih stvari pride do ugrizov, saj si pes želi pridobiti nazaj svoje prvotno okolje. Seveda bo na začetku zanjo spet šok, a mislim, da bo veliko lažje, saj se je navadila na življenje z dojenčkom.”

Priporočamo