Maša Merc z družino v Dolomitih

Maša Merc z družino v Dolomitih (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
28. 1. 2018

Nekdanja miss Slovenije Maša Merc je že izkoristila letošnjo smučarsko sezono in se z družino odpravila v Dolomite. Njena sinova Jaša in Staš sta namreč velika ljubitelja smučanja in že devet let zapored smučajo na čudovitih smučiščih v Italiji.

Maša obožuje zimo in vsako leto se z družino odpravi na smučanje v Italijo. "Že nekaj let zapored hodimo na smučanje v Dolomite. Dobre štiri ure vožnje in že si v zimski idili," pove Maša. "V Alta Badio in Cortino smo hodili, ko sta bila Staš in Jaša še mlajša, saj je bila ključnega pomena prav bližina. Poleg tega pa so nas prepričale tudi smučarske proge. Če povežeš vse proge, ki se med seboj prepletajo, lahko hitro prevoziš tudi do 250 kilometrov in tega sploh ne občutiš. Kar pa ni nič v primerjavi s tem, da je tukaj smučarskih prog več kot 1.200 kilometrov. Pred leti sva s Stanetom celo naletela na termin smučarskega tekmovanja. V Cortini d´Ampezzo, ki je v bližini Alta Badie, namreč poteka tudi tekmovanje v superveleslalomu," pove Maša, ki z družino uživa v Corvari in okraju Colfosco.

"Opazila sem, da so bližnja mesteca veliko bolj razvita kot Cortina. Mogoče je nekoliko zaspala na svojih nekdanjih lovorikah." Maša si je v Cortini ogledala tudi znamenitih pet stolpov, kjer so snemali Jamesa Bonda. "Roger Moor se je spuščal na smučkah prav po teh belih strminah. Tukaj pa so posneli tudi nekaj prizorov filma Plezalec s Sylvestrom Stallonom."

Foto: osebni arhiv