MasterChef: Alma Rekić iskreno o odhodu

21. 11. 2017 | Vir: Nova
Deli
MasterChef: Alma Rekić iskreno o odhodu (foto: Tomo Jeseničnik)
Tomo Jeseničnik

Medijsko zelo priljubljena sodnica iz kuharskega šova MasterChef Slovenija Alma Rekić, ki je v treh preteklih sezonah izstopala s profesionalnim, se je poslovila od šova.

Od skritih kuharskih virov smo izvedeli, da naj bi Almo v novi sezoni šova, ki bo na televizijske zaslone prišla spomladi 2018, zamenjal kuharski mojster Bine Volčič, katerega širna Slovenija pozna iz resničnostnih šovov Gostilna išče šefa. Glede na to, da so se v tem obdobju odprle prijave v šov ter se že opravljajo prvi pogovori z morebitnimi kandidati in kandidatkami v šovu, smo se, ne da bi vedeli, kaj se dogaja v ozadju pri izbiri žirantov, obrnili na kuharsko mojstrico Almo ter jo povprašali, kako se sama pripravlja na novo sezono.

Ob njenem odgovoru smo bili presenečeni. "V novi, četrti sezoni MasterChef Slovenija, ne sodelujem več!" je bila neposredna Alma.

Masterchef brez kulinarične mojstrice!

Iskreno o odhodu

Kulinarično mojstrico smo prosili, da nam sama razkrije vzrok te nepričakovane odločitve, saj je ob preostalih žirantih šova, Karimu Merdjadiju in Luki Jezeršku, prav ona kot odločna ženska skozi leta oddaj postavila temelje šova, ki je v minulih sezonah pred male zaslone privabil rekordno število gledalcev.

"Ko gledam za nazaj je bila najtežja prva sezona. Vsi skupaj smo se učili, kako in kaj, in se lovili. Ni bilo lahko, a z vsako oddajo posebej smo se nadgrajevali in se učili. Vedno bolj smo se spuščali tudi v vsebino. Tudi mi smo bili vedno bolj samostojni. Priznam, naredili so se res dobri temelji, odzivi gledalcev in gledanost oddaj so bile res super," pove Alma in doda: "Veliko lažje je bilo delati tretjo sezono kot prvo in drugo. Imam ogromno projektov, ki me časovno zelo omejujejo, ampak vseeno uživam v tem. Moj cilj je zdaj poskušati najti vsaj kanček prostega časa za družino, ker je bilo do zdaj nemogoče. Vsem žirantom želim veliko sreče in uspešno četrto sezono."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto:  Helena Kermelj, Primož Predalič

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu