MasterChef Slovenije je Anže Kuplenik!

MasterChef Slovenije je Anže Kuplenik! (foto: Pop Tv) Pop Tv
21. 6. 2019

Sanja in Anže sta se pomerila v epskem kuharskem boju, v katerem so odločale najmanjše malenkosti. Na koncu je slavil Anže Kuplenik, ki je postal najmlajši MasterChef Slovenija.

Po predjedi je vodil Anže, glavna jed je v vodstvo za eno točko popeljala Sanjo ... ki pa je dobila manj točk pri sladici iz 116 korakov – njen recept je na desetih straneh. Snemanje se je zavleklo pozno v noč in tekmovalca sta po sladici izčrpana obsedela na tleh.

Iz študentske kuhinje na MasterChef prestol!

Kakšni so bili prvi občutki po zmagi?

Občutki so bili neverjetni. Določenih stvari  se sploh ne spomnim. Vem, da sem padel na kolena in da so se domači v krogu objeli. Ostale stvari so zelo meglene. Bil sem kar v šoku, stvari nisem takoj dojel. Kmalu sem se ob vseh čestitkah začel zavedati, občutek je bil res nor. Vau, kaj mi je uspelo, kaj sem dosegel in to zgolj pri dvajsetih letih.

Si si pred vstopom predstavljal, da boš iz študentske kuhinje postal MasterChef zmagovalec?

Ne, nikoli. Tudi predstavljati si nisem mogel. V samo tekmovanje se nisem podal z mislijo na zmago, ampak sem si sproti zadajal cilje – tako bi bil ob predhodnem odhodu zagotovo manj razočaran. Šel sem korak za korakom. Prvi cilj mi je bil, da šova ne zapustim med prvimi tremi, nato so bili cilji top 10, top 8, top 5, top 3 in na koncu zmaga. Je pa kdaj tekom tekmovanja definitivno misel ušla tudi proti zmagi.

Kako boš porabil denarno nagrado 50.000 evrov?

Z družino se bomo odpravili na potovanje, zagotovo bo pasalo malo oddiha. Potrebno bo kupiti vso kuharsko opremo in se zagotovo še marsikaj naučiti ter vse znanje nadgraditi. Zato bi denar izkoristil tudi za kakšno šolanje v tujini.

Kakšni so tvoji plani za naprej? Ostajaš v kuhinji?

Dejanskih kuharskih planov nimam, saj si ne znam predstavljati, kaj vse me čaka. Prepustil se bom toku, izkoristil čim več ponujenih priložnosti, saj se želim v enem letu izkazati, da bom lahko iz tega tržil tudi kasneje. Definitivno bom ostal v kuharskih vodah. Pomemben mi je tudi študij, želim si ga čim prej dokončati.

Priporočamo