MasterChef Slovenija - spoznajte prvo skupino tekmovalcev!

MasterChef Slovenija - spoznajte prvo skupino tekmovalcev! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
30. 3. 2018

Najbolj priljubljena amaterska kuharska oddaja na svetu bo z malih zaslonov spet zadišala ob spomladanskih večerih in v boj za pokal MasterCehfa Slovenije ter zavidljivih 50 tisočakov postavila 16 amaterskih kuharjev, med njimi štiri stare znance slovenske estrade.

V novi sezoni se bodo tekmovalci vrnili k osnovam. K jedem, ki so domači kuhinji še najbližje. A čeprav bodo jedi domače, morata njihova prezentacija in obdelava biti na višji ravni, masterchefovski ravni. Karim bo prinesel znanje o sladicah, Bine svežino, Luka pa dinamiko in izkušnje vodenja velike kuharske ekipe. Nadobudnim kandidatom smo pred kratkim segli v roke in jih povprašali, kaj jih vodi in kako bi unovčili zavidljivo naložbo.

Alja Viryent, 38 let

Moto: Pozitivna energija odpira vsa vrata.

"Z nagrado bi ustanovila sklad za pomoč lačnim otrokom v šolah ter učila šolske kuharice, da bi bolje kuhale. Zavzemala bi se za več lokalne hrane na naših policah, v restavracijah, preostali denar pa bi zagotovo namenila za ohranjanje čevljarske tradicije in razvoj novih modelov čevljev."

Trije mušketirji in 16 kuharjev

Anna Paynich, 37 let

Moto: Živi vsak dan polno, brez osebnih omejitev.

"Z nagrado bi odpotovala okoli sveta in odprla center za notranjo rast z jogo, meditacijo, duhovno prehrano ter delavnicami za samopomoč."

Trije mušketirji in 16 kuharjev

Tibor Baiee, 31 let

Moto: Za vse, kar se z nami dogaja v življenju, smo si krivi sami. Naj bo dobro ali slabo.

"Z denarjem bi pokril vse mamine dolgove. Denar pride in gre. Če bi ga kaj ostalo, bi ga dal na stran za hčerko Noemi ali ga vložil, da bi ji pozneje omogočil in zagotovil vse potrebne stvari za normalen in zdrav razvoj."

Trije mušketirji in 16 kuharjev

Vladka Šetinc, 44 let

Moto: Dobro se z dobrim vrača.

"Z nagrado bi si privoščili družinske počitnice, uredila bi si zobe in ustvarila svoje podjetje."

Trije mušketirji in 16 kuharjev

Mojca Blaško, 40 let

Moto: Delaj, kar te veseli, z dobrimi ljudmi.

"Nagrado bi vložila vase. Po toliko letih odrekanj za vse druge bi se prilegel gurmanski dopust v tujini, tečaj stiliranja hrane in kuhanja."

Trije mušketirji in 16 kuharjev

Petra Lorber, 34 let

Moto: Sanjaj na veliko.

"Nagrada bi mi pomagala uresničiti sanje in končno odpreti restavracijo, ki bi imela drugačno hrano in drugačen pristop kot večina gostiln. Ustvarjati nove smernice v hrani in iz preprostih in zdravih stvari ponuditi največ."

Trije mušketirji in 16 kuharjev

Nina Fugina, 25 let

Moto: Ostani močan in prijazen.

"Nagradi bi dodala svoje prihranke, odprla kavarno, domačim zagotovila dobro in pošteno delovno mesto, začela ustvarjati svojo družino, prepotovala svet in se izobraževala."

Trije mušketirji in 16 kuharjev

Miro Mišljen, 31 let

Moto: Živi za trenutek.

"Ne razmišljam veliko o materialnem. Namen bo, če bo prišel sam od sebe in ga bom pravilno unovčil."

Trije mušketirji in 16 kuharjev

Foto: Helena Kermelj