Iz studia MasterChef Slovenija se že nekaj časa kadi, sliši se žvenket pribora, tiktakanje ure in ropotanje nožev. Tekmovalci se glasno spodbujajo, sodniki jih ocenjujejo, s sfriziranih krožnikov se ponosno kadi na zloščenem pultu.
u. Prvo polovico tekmovalcev ste spoznali v prejšnji številki, tokrat predstavljamo še preostalih osem, ki v studiu ne bodo vrteli le kuhalnic, temveč tudi svoje jezike.
Simone Michielen, 55 let
Moto: Bodi to, kar si, in se ne opravičuj za to.
"V MasterChefu nisem zaradi denarja. Pomembno je, da sem srečna."
Jaka Mankoč, 27 let
Moto: Delaj dobro.
"Z denarjem bi si poiskal kuharskega mentorja in odšel v tujino, da bi lahko pozneje odprl uspešno restavracijo, ki bi pripomogla k dvigu slovenske kulinarike."
Gašper Kramar, 33 let
Moto: Samo enkrat se živi!
"Z nagrado bi najprej privoščil večerjo v Dvoru Jezeršek za vse sodelujoče, nato bi si privoščil daljši oddih, na seznam bi dodal nekaj novih držav. Potem bi jo vložil v iskanje novega stanovanja in nakup dodatkov v kuhinji. Nakup avtomobila in motorja, jezikovni tečaji, letna karta za fitnes z osebnim trenerjem. Če kaj ostane, pa v promocijo svojega frizerskega salona."
Žan Bukovnik, 25 let
Moto: Prepusti se toku.
"Z denarjem bi odprl prvo rižotarno v Sloveniji."
Leon Oberstar, 24 let
Moto: Sanjaj na veliko.
"Denar bi uporabil za študij v tujini ali ga prihranil za nakup stanovanja."
Siniša Vasiljev, 23 let
Moto: Še noben uspeh ni prišel iz cone udobja.
"Z nagrado bi najprej plačal dohodnino, potem pa razširil svoje področje dela."
Jernej Žavcer, 27 let
Moto: Uživaj v vsakem trenutku.
"Nagrado bi unovčil za nadaljnje izobraževanje v kuhanju."
Boris Cesar, 30 let
Moto: Skromnost, ponižnost, vztrajnost.
"Nagrado bi vložil v nadaljnjo kuharsko izobrazbo in tovornjak s hrano. Za razmišljanje o njej je še prezgodaj. O tem po tem."
Morda bi vas zanimal tudi članek:
Foto: Tomo Jeseničnik