MasterChef Slovenija: Trmasti ne pridejo daleč

19. 3. 2017 | Vir: Story
Deli

Novinarki uredništva revije Story sva pisarniško dopoldne zamenjali za studijske luči, kamere in tri stroge žirante. Nadeli sva si predpasnike ter zavihteli kuhalnice in moram priznati, neusmiljeno bitko s časom (z mero vznemirjenosti) uspešno premagali. Izziv: pire krompir.

Druženje z Almo Rekić, Lukom Jezerškom in Karimom Merdjadijem je preraslo v kulinarično izkušnjo, ki ji ni para. Vsaka kritika je dobra, še toliko bolj od podkovanega mojstra in še toliko bolj, ko novinarstvo spoznamo na malce drugačen način.

Ogromno akcije, vzponov in padcev ... vse to in še več bo receptura prihajajoče tretje sezone, katere fuzijo amaterskih kuharjev in znanih podkovanih obrazov težko primerjamo s prejšnjima dvema.

"To je relativno," pojasnjuje Alma. "Nekdo danes prinese dober krožnik, naslednjič slabšega. Težko jih postavimo na tehtnico," še navede, ob tem, da jim le redko pogleda skozi prste. Bo že držalo - slovesa neusmiljene in stroge žirantke nima zaman, čeprav nad tem v smehu zamahne z roko: "Saj nisem stroga. Sem samo konstruktivni kritik. Te so pomagale moji karieri, morala sem dobiti odziv, če sem želela napredovati. Je pa res, da Slovenci graje dojemajo negativno."

Kako se z njimi navadno spopada masterchefovska konkurenca, zna povedati Karim: "Sprva so zmedeni. Nato se zgodi odpor, sindrom vsevednosti, a ko se s tem sprijaznijo, vidijo, da jim hočemo le dobro. Hitrejše je spoznanje, hitrejše in lažje je napredovanje. Trmasti ne pridejo daleč."

So pa njegove kritike voda na mlin njegovi 20-letni hčeri, tudi desni roki v slaščičarskem poslu. V zadnjih nekaj letih so jo modri nasveti in koš izkušenj popeljali do kuharske samostojnosti, pove: "Ima svoje ideje, kar je za mlade izrednega pomena. Mi, 'ta stari,' jim moramo počasi že prepustiti štafeto."

Napisala Neja Drozg
Fotografije Igor Zaplatil

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu

Nova Story že v prodaji

Story 10/2017

Story 10/2017, od 02. 03. 2017