MasterChef tekmovalka Kaja Jurač sovraži pomivanje in še čiščenje rib

MasterChef tekmovalka Kaja Jurač sovraži pomivanje in še čiščenje rib (foto: Tomo Jeseničnik / POP TV) Tomo Jeseničnik / POP TV
6. 3. 2020

Na novo kuharsko dogodiščino se v šesti sezoni šova MasterChef Slovenija podaja šestnajst tekmovalcev. Med njimi je tudi 30-letna Kaja Jurač iz Bleiburga, ki pravi, da je bila njena prva prava kuharska mojstrovina svinjska ribica v smetanovi omaki, kroketi in fižol, ovit v slanino ter kremna bučna juha. 

Kajo Jurač v življenju vodi moto: življenje je igra, igraj jo. In tako prihaja v MasterChef, kjer želi odigrati najboljšo kuharsko igro in zmagati.

»Z oddajo si želim odpreti nove poslovne priložnosti,« pojasni mamica dveh otrok, ki je po poklicu kozmetičarka. Za kuhanje jo je, zanimivo, navdušil oče, prvič pa se ej s kihalnico srečala že v mladih letih, ko je kot petletna deklica stala na pručki in kukala, kaj dela mama. "Včasih sem ji pomagala kaj zmiksati, dodati sladkor ...," se dogodkov spominja danes.

In kaj ji je najlubše pri kuhanje? Vsekakor je neno najlubše opravilo, da poješ, kar si skuhal, a potem pride pomivanje, ki pa ji ne diši ravno, kot tudi ne čiščenje rib.