Masterchefov mojster Darko Klemen ima polne roke dela

Gostilno bo poimenoval po svoji mami. (foto: Alpe) Alpe
Vir: Lady
2. 6. 2019

Kuharski mojster Darko Klemen, veliki zmagovalec MasterChefa Slovenija 2016, v teh pomladnih dneh ne počiva, saj ima ogromno poslovnih obveznosti, ki jim želi biti kos.

Na Primorskem, v Seči, le korak od Portoroža, je Darko v najem vzel primorsko gostilno, bodočo Mamo Maričko, kot jo je sam poimenoval. Izvedeli smo, da odličnega kuharskega mojstra čaka velik vložek, saj je gostilna v kar slabem stanju, a kot sam pravi, mu to daje dodaten zagon, da izpelje svoj cilj oziroma izziv, ki si ga je zadal že pred časom.

“Sem človek, ki težko miruje. Tako mi večkrat zmanjka kakšna ura v dnevu, saj opravkov in dela tako doma na Primorskem kot zunaj doma nikoli ne zmanjka. Sem v obdobju delovne energije in vem, da mi bo uspelo izpeljati projekt, ki bo nosil ime moje mame,” pove Darko, ki ga v zadnjih tednih na malih zaslonih na komercialni televiziji Pop TV in v ponovitvi na Kanalu A številni gledalci redno spremljajo v družbi Mihe Brajnika.

Skozi oddaje Darko postreže z uporabnimi nasveti in vročimi triki za pripravo kakovostnih izdelkov za žar. Miha pa vam pokaže, kako na pikniku s pekočimi šalami poskrbeti za dobro vzdušje gostov in sproščenost glavnega kuharja. Izbor dveh likov je zelo posrečen in nadvse zabaven.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Alpe, osebni arhiv