Masterchefovci so nam zaupali: Vse je enkrat prvič

23. 5. 2016 | Vir: Nova
Deli

Pregovor nedvomno drži tudi za kuharske tekmovalce, ki jih je šov MasterChef presenetil z nepričakovanimi izzivi.

Nina Berginc
Jelena Vadnjal
Kamala
Lovro Miler
Matej Zupančič
Tomaž Goršič

Nekatere so šokirale televizijske kamere, prva priprava mesa v življenju, druge eksotična specialiteta na krožniku. Reviji Nova je tako sedem masterchefov, ki so s kuhalnico in sestavinami še v boju za prestol najboljšega ljubiteljskega kuharja pri nas, zaupalo, s čim so se z vstopom v oddajo soočili prvič ...

Nina Berginc

"Ob vstopu v oddajo sem se prvič soočila z željo in strahom hkrati. Obožujem kuhanje in sem amaterska kuharica, vendar po izobrazbi ekonomistka in tako brez enakih predispozicij kot nekateri drugi tekmovalci. Velika kuhinja, aparati, pripomočki. Bi potrebovala kakšen slovar za vse možne kuhinjske pripomočke, ki jih uporabljajo v profesionalni kuhinji! No, prvič sem preživela toliko časa skupaj tudi s popolnoma neznanimi ljudmi. Tukaj je veliko smeha, zabave in resnih debat."

Kamala

"Prvič v življenju sem pripravljala meso. Ne hecam se! Včasih sem prijela kuhalnico v roke in ga premešala v loncu, več kot to pa ne. Sem se pa odločila, da grem prek sebe in samo v MasterChefu kuham vse, kar bo treba, in pokažem kreativne kulinarične sposobnosti za višji namen – da dobim svojo vegansko kuharsko oddajo. Ni mi bilo lahko, ampak sem še enkrat dokazala, da za svoj cilj in višji namen včasih treba iti dva koraka nazaj, da se potem lahko izstreliš v višave."

Tomaž Goršič

"Ob vstopu v oddajo sem bil na izločitvenem testu prisiljen prvič poskusiti polže. Na neki način mi je MasterChef izpolnil željo, saj sem si to že kar nekaj časa želel. Okusi in struktura so bili pričakovani. Nič posebnega, kot kakšna školjka brez specifičnega okusa, ki jo je treba pošteno oplemenititi z začimbami, da pride do izraza. Mislim, da se bom po tej enkratni izkušnji podal v polžerejo, ogledane imam že namakalne sisteme." (Smeh.)

Matej Zupančič

"Prvič sem bil toliko časa od doma in prvič sem stopil pred kamere. Prvič sem toleriral nepoštene ljudi in bil toliko časa odsoten iz šole."

Jelena Vadnjal

"Prvič sem kuhala pred televizijskimi kamerami in brez debate dovolila, da mi med kuhanjem nekdo gleda pod prste. Sploh pa sem se prvič odločila za nastopanje v oddaji, in ne le vodenje te."

Lovro Miler

"Sem zelo družaben človek in se hitro ujamem z ljudmi vseh generacij, ampak se je prvič zgodilo, da sem v dveh tekmovalcih s tako različnima karakterjema našel mešanico sebe, in to je tudi pripeljalo do lepega prijateljstva in polno norih doživetij. Hvala Matejčku in Darku."

Darko Klemen

"Zagotovo sem bil prvič tako dolgo brez svojih punc. Zelo sem navezan nanje in sem jih neskončno pogrešal. Načeloma pa sem se poskušal čim bolj fokusirati na samo tekmovanje. Ko sem prvič videl pokal, sem si ga želel imeti."

Neja Drozg