Matej Drečnik: Alkohol uničuje njega in kmetijo

25. 5. 2012

Po nekajmesečnem skupnem življenju na idilični gorski kmetiji, ki jo je osvojil zmagovalec šova Kmetija išče lastnika, Matej Drečnik, se je par razšel, Natalija pa je spregovorila o njegovi domnevni nezvestobi in neprestanem popivanju.

Z Matejem sta se po sicer precej vroči zvezi razšla. Kakšna so bila med vama nesoglasja in kaj je bil vrhunec teh nesoglasij?

Ja, res je, čeprav bi sama temu prej rekla, da sva se zelo sprla. Nesoglasja med nama so se pojavila, ko sva se začela pogovarjati o željah in pričakovanjih drug drugega. Zelo me je motilo, da sem sama upoštevala vsako njegovo željo in prošnjo, sam pa je za želje in pričakovanja drugih zelo nedovzeten.

Od Mateja bi pričakovala, da mi ob pomoči, ki sem mu jo nudila, kadar je imel obiskovalce, in tudi ob drugih gospodinjskih opravilih vrne vsaj želeni večerni sprehod. Vrhunec najinega razhoda pa je bila informacija, ki sem jo dobila od zanesljive prijateljice, da naj bi med tem, ko nisem bila pri njem, imel na kmetiji dekle, s katero naj bi bila tudi intimna.

Dekle sem poklicala in dobila potrditev o tej zadevi. Matej sicer vse zanika in pravi, da je to dekle že dalj časa zaljubljeno vanj, ga zalezuje, je z njim obsedeno, mu neprestano pošilja sporočila, da pa je res prišla k njemu na obisk, vendar sta se samo pogovarjala. Njena zgodba je torej čisto drugačna, sama pa še danes ne vem, kaj je res in komu verjeti.

Kljub temu imata še stike, kajne?

Ja, prejšnji teden je bil pri meni, jaz pa pri njem. Opravičil se mi je za izjavo, ki jo je dal za revijo Nova, kjer je rekel, da sem ga izkoriščala. Rekel je tudi, da to obžaluje, ker je bilo izrečeno v jezi, ter da ve, da je bilo dejansko stanje med nama drugačno. Veliko sva se pogovarjala o tem, kaj naju je pripeljalo do tega. Oba sva namreč zelo temperamentna in lahko mi verjamete, da so bili najini prepiri prav tako impulzivni kot najina zveza.

Ste Mateja res izkoriščali, da bi se medijsko izpostavili?

Mislim, da obstaja vrsta drugih načinov, da se medijsko izpostaviš. Ne, nisem ga izkoristila zaradi medijske prepoznavnosti. Z njim sem bila iz čisto preprostega razloga – ker mi je bil všeč in ker sem ga imela rada. Čemu je to rekel, ve le on, sama pa menim, da je nekaj pač moral reči, glede na to, da ga je zaradi objave na njegovem Facebooku, da k njemu že hodi precej okrogla črnolaska, dekle, za katero sem tudi sama dobila podobne informacije, klicalo veliko novinarjev in ga spraševalo o morebitni novi zvezi in prekinitvi najine. Normalno, da ni povedal resnice, saj bi s tem pljunil v lastno skledo.

Kaj pa Matejeva izjava, da naj bi vi hodili le na 'kofetke in poležavali ob morju', on pa mora delati in si tega ne more privoščiti?

O tej stvari bi lahko dolgovezila, pa ne bom, ker se ne želim olepševati. Na kavice sem oziroma sva hodila predvsem skupaj, pa še to le takrat, kadar sem ga peljala v trgovino ali po drugih opravkih, ker sam nima prevoznega sredstva. Skrbela sem zanj, kot bi živela že neko ustaljeno skupno življenje, medtem ko je Matej žural in hodil naokoli, sem bila jaz doma in niti enkrat od lani nisem bila na morju, čeprav si zelo želim iti.

Matej si na morje pač ne želi, vendar je to njegov problem. Jaz sem tudi družabno bitje in si želim normalnega življenja. Želim si skupnih športnih aktivnosti, rolanja, plavanja, planinarjenja. Želim si tudi družabnih dni ali večerov, vendar najinih. V tem se razhajava, njegova prioriteta so družba, alkohol in ponočevanje, jaz pa želim v življenju še kaj doživeti in videti. Se vam ne zdi bolje preživeti sobotno popoldne s partnerjem na primer na pohodu na Lisco kot pa popivati s sosedi ali prijatelji?

Več si preberite v reviji Lea

Priporočamo