Matej Drečnik: Kmetijo bo prodal

Vir: Nova
23. 5. 2012

Nenavadno zavlačevanje postopka prepisa kmetije na zmagovalca šova Kmetija išče lastnika se očitno razpleta. Najverjetneje Matej nikoli ne bo uradni lastnik kmetije, saj bi mu bila zaradi dolgov odvzeta. Prijateljem pa je že pojasnil, da bi kmetijo v vsakem primeru prodal!

Na nas se je obrnil bralec, ki je bil začuden, da v javnost še niso pricurljale šokantne podrobnosti o življenju sicer ponosnega zmagovalca resničnostnega šova Kmetija išče lastnika.

Matej že ves čas na kmetiji prireja le zabave, tam se skorajda vsakodnevno veseljači, o čemer pričajo tudi bližnji Matejevi sosedje, ki ves čas spremljajo živahno dogajanje.

Čeprav bi lahko bila kmetija že v polnem zagonu, se to še ni zgodilo, saj naj zmagovalca pravo kmetovanje niti ne bi zanimalo. Tako je prijateljem razložil, kakšni so njegovi načrti – kmetijo bi še najraje prodal, sam pa bi bil bolj zadovoljen z novozgrajeno hišo nekje v dolini.

Vse se razpleta

In čeprav Matej skrbno skriva preteklost, naj bi postavni kmet res imel kriminalno preteklost, kot so slovenski mediji razkrili lani. Matej naj bi bil vpleten v požig nekega gostinskega lokala, vse pa naj bi se zgodilo 4. marca 2010 v Cerkljah ob Krki.

Postopek zoper njega naj bi bil zaključen, Matej pa naj bi bil pogojno obsojen in najverjetneje lastnica od njega terja tudi odškodnino. In ravno zato naj bi se Matej izogibal prepisu kmetije, saj bi lahko ostal brez nje.

Kako bodo to zgodbo zaključili s Pro Plusom, s katerimi naj bi imel Matej v pogodbi tudi klavzulo, da kmetije ne sme prodati tri leta, bomo še videli.

Izvedeli pa smo tudi, da naj bi mu Pro Plus že ves čas plačeval vse položnice tekočih stroškov – najverjetneje mu bodo to odšteli, potem ko bo kmetija prodana, njemu pa predali le preostanek vrednosti.

Je Vesna skrivnostni kupec?

Na forumih so se že tudi pojavile govorice, da je najverjetnejši kupec kmetije prav velika poraženka in ljubiteljica ljudstva, Vesna Kranjc, Matejeva sotekmovalka. Njeni oboževalci si to še vedno odkrito želijo in edino njo vidijo kot pravo 'kmetico'.

Vesna je pred tednom dni z možem res obiskala Mateja, a sta nakup kmetije zanikala. »Ne spremljava, kaj se piše po forumih, a lahko poveva, da ne kupujeva Matejeve kmetije. Trenutno se ukvarjava s svojo kmetijo, in sicer betonirava gnojišče. Konj je namreč stopil tja in en del podrl, tako da ste naju zmotili ravno med betoniranjem gnojišča,« je trenutno situacijo pri njiju doma opisal Vesnin soprog Matej.

Nina Keder, foto Pop TV, Primož Predalič

Priporočamo