Matej Drečnik: Najbolj se je bal Angelce

Vir: Story
16. 12. 2011

Preteklo nedeljo je ključe kmetije v svoje roke dobil Matej Drečnik, 29-letni kuhar iz Cerkelj ob Krki, ki se bo že v naslednjih dneh preselil na svojo novo domačijo. Tam se v prihodnje želi ustaliti in si ustvariti svojo družino, kar pa mogoče ni več tako daleč. Dekleta sicer še nima, nam je pa priznal, da se že nekaj plete.

Story: Kako se počutite dan po zmagi?

Raje me vprašajte, kakšno noro jutro je za mano. (Smeh) Počutim se odlično, čeprav šele zdaj počasi dojemam, kaj se mi je zgodilo. Moram pa priznati, da sem zmago pričakoval, v trenutku, ko sem izvedel, da bo v finalu nasproti mene stala Vlasta, sem bil prepričan, da bo kmetija moja. Seveda pa sem, dokler Lili ni razglasila zmagovalca, vseeno dopuščal možnost, da se lahko vse obrne.

Story: Pa bi bili zelo razočarani, če bi zmagala Vlasta?

Tega scenarija sploh nisem imel v glavi, bi bil pa zagotovo to zame velik šok. Če bi bil moj nasprotnik Darko, takšna je bila tudi moja želja, bi mu zmago privoščil in na koncu tudi čestital.

Story: Kdaj se selite v svoj novi dom?

Ker so mi zelo olajšali delo ter v celoti preuredili in opremili kmetijo, se selim že v naslednjih dneh. Kovčki so že pripravljeni. (Smeh) Je treba popaziti na mojo novo domačijo.

Story: Komentatorka Angelca Likovič je rekla, da bo zmagovalca občasno obiskala na kmetiji in preverila, ali skrbi zanjo. Vas je kaj strah njenega obiska?

Angelca je vedno dobrodošla pri meni. Moram pa priznati, da sem se je kar malce bal, ko sem jo prvič spoznal v studiu. Že prej sem vedel, da je kar stroga, zato sem se tudi ustrašil, ko so me izločili, saj naloge gospodarja nisem opravil preveč dobro in sem se bal njenega komentarja. Sem ji pa hvaležen za podporo in vse pohvale. Bom pa upošteval vse njene nasvete tudi v prihodnje, saj je vendar bolj izkušena na tem področju.

Več v reviji Story.

Nova Story že v prodaji

Story