Matej Poplatnik v čevljih Srečka Katanca

Matej Poplatnik v čevljih Srečka Katanca (foto: Matej Poplatnik) Matej Poplatnik
11. 10. 2017

Tekma s Škotsko je bila zadnje dejanje Srečka Katanca na klopi slovenske reprezentance in pri nogometnih navdušencih ter širše, te dni močno odmeva novica, da slovenska nogometna reprezentanca v živo ne bo videla svetovnega prvenstva v Rusiji.

Da bi ostala v igri, bi morala najprej v stožiškem obračunu odpraviti Škote, istočasno bi morali Slovaki pred domačim avditorijem poklekniti pred že davno odpisano zadnjeuvrščeno Malto. Zgodilo se ni ne eno ne drugo. Zaradi različnih razlogov je Katanec v očeh mnogih dobil zmaličeno podobo.

Matej Poplatnik, ki igra za NK Triglav Kranj (spremljamo jih na Šport TV v prvi ligi Telekom Slovenije) je na to temo povedal: »Resnično je težko komentirati, večina jih pa tako ali tako najraje kaže s prstom. A mnogi so le opazovalci od zunaj in ne vedo kako je v resnici. Katanec je zame vedno opravljal odlično svoje delo. Vsekakor pa ni hvaležno delo, še posebej ne v Sloveniji, ko hitro udarijo po tebi. Če bi bilo to v tujini, bi še kako previdno ravnali. Težko pa povem kako je bila pripravljena ekipa, kako so se fantje počutili ... Mislim pa, da je edino Jan Repas še premlad in neizkušen za tako tekmo, kot je bila Škotska Slovenija. Morda bi njega zamenjal z Bezjakom.«