Matej Prikeržnik (Luka Basi) je na uspešnice naših sosedov popolnoma nor!

Matej Prikeržnik (Luka Basi) je na uspešnice naših sosedov popolnoma nor! (foto: Sašo Radej) Sašo Radej
Vir: Lady
29. 12. 2016

Ko je Korošec Matej Prikeržnikpred nekaj tedni osvojil občinstvo na avdiciji šova Slovenija ima talent, si ni mislil, da bo za letošnje božične praznike že začel osvajati hrvaški trg, in to s popolnoma drugačnim imenom.

Matej Prikeržnik je postal Luka Basi, s hrvaškim zvezdnikom Joletom pa sta skupaj posnela hit Nisam ja od jučer. Kot pravi Luka, si niti v sanjah ni predstavljal, da bo prejel tak­šno božično darilo. Luka je od nekdaj oboževal glasbo s temperamentom, ne skriva niti tega, da je večino časa poslušal hrvaške hite in ob njih rastel. "Enostavno me je vedno pritegnilo to, kar sem začutil ob skladbah naših sosedov. Rad imam slovensko glasbo, na uspešnice naših sosedov pa sem popolnoma nor," je zaupal Lady in nič čudnega ni, da je sodelovanje z zvezdnikom, kot je Jole, Luki v veliko čast.

Jole ga je navadil na ime Luka Basi

Čeprav je do nedavnega nastopal in deloval pod svojim pravim imenom, je Matej vedno čutil, da je svet, ko je na odru, ko prepeva s svojim bandom, ko osvaja poslušalce, prostor, kjer je doma, takrat postane nekdo drug. Ko je sam sebi na glas rekel 'Luka Basi', mu je bilo sprva hecno, saj so ga vse življenje klicali Matej. Ko mu je Jole prvič poslal videosporočilo in ga poklical Luka Basi, je Matej vedel, da je njegov glasbeni svet od tistega trenutka svet Luke Basija. Tako je torej novopečeni hrvaški ustvarjalec slovenskega rodu Luka Basi hrvaško legendo zabavnih hitov Joleta navdušil s svojo energijo, glasom, prezenco, Jole pa ima tudi sicer rad slovenske poslušalce in slovensko občinstvo.

"Vedno uživam, ko nastopam v Sloveniji. Publika, ljudje, odziv ... Ko sem prvič slišal skladbo Nisam ja od jučer in spoznal Luko, sem vedel, da bo prava kombinacija," je prve občutke strnil simpatičen Jole. "Če bova s svojo žur skladbo prinesla veselje ob kakšni božičnonovoletni zabavi, sva dosegla svoj namen," je še dodal Luka Basi, ki si bo letošnje božičnonovoletne praznike zagotovo dobro zapomnil.

  • Sproščena energija v studio
    "Včasih se človek enostavno ujame. Ko sva bila z Joletom v studiu, je energija stekla, kot da se poznava že nekaj let ... Energija je bila super, Jole je faca, Jole je duhovit in nič čudnega, da velja za enega najbolj simpatičnih hrvaških glasbenikov. Temu primerna je tudi energija v najinem hitu in videospotu."

A. V.

Priporočamo