Matej Špehar v kampanjo za obnovo starega VW-kombija

Matej Špehar v kampanjo za obnovo starega VW-kombija (foto: fb) fb
Vir: Lady
5. 4. 2017

Je strasten pivoljubec, nekdanji radijec, danes pa strokovnjak za Facebook in pobudnik najbolj neverjetnega projekta Beer Bulli.

Matej Špehar je namreč iz reke Rižane s svojo ekipo rešil zarjavel star VW-kombi, ki so mu in mu še pravijo tudi hipi bus. Matej se je odločil, da ga bo s pomočjo prostovoljnih prispevkov, prek katerih bodo donatorji postali tudi delni lastniki nadgrajenega oldtajmerja in ga bodo lahko uporabljali, prek Adriafunda zbral sredstva za njegovo obnovo.

Na koncu bo to zelo seksi kombi s pipicami za pivo ob boku. Kampanja se konča aprila in tik pred koncem kombiju kaže zelo dobro – denar je prispevalo že skoraj 300 ljudi, ki so zbrali skoraj 15 tisoč evrov, kar je bil tudi cilj. "To je najbolj nora avantura v mojem življenju," je povedal Matej.

Priznava, da je odmevnost kampanje presenetila tudi njega, saj ga zdaj vabijo že na srečanja starodobnikov kot tudi ljubiteljev piva. Da pa na koncu, tik pred ciljem, ne bi zmanjkalo denarja in cilj ne bi bil dosežen, se je oglasila še pevka Nina Pušlar, ki si je najbolj znan kombi v Sloveniji v živo ogledala, sedla za volan in se nato odločila, da bo darovala kar tisoč evrov.

Matej je v šali priznal, da je bil kar malo 'trd' na sovoznikovi strani, ko je bodoči najbolj seksi kombi v državi, kot pravi Matej, 'vozila' seksi Nina Pušlar. "Dobiš ga za en krog, ko se bo naš Beer Bulli avgusta res vrnil na cesto," se je pošalil. Za tisoč evrov bo Nina lahko namreč spila kar nekaj piva iz obnovljenega Beer Bullija in se z njim peljala kaj več kot en krog. Nina je sicer znana po svoji ljubezni do pločevine, saj je že s 16 leti sedla za volan v domači garaži in speljala ... ter udarila v fasado. Danes se sama vozi na koncerte tudi v bolj oddaljena tuja mesta in pravi, da v avtu vedno uživa.

E. J.

Priporočamo