Mateja Naberšnik o bratu v superlativih!

Mateja Naberšnik o bratu v superlativih! (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Nova
15. 1. 2018

Mojstrica filmske maske Mateja Naberšnik je velika opora bratu Marku, ki je priznan režiser. Trenutno se njegov film Slovenija, Avstralija in jutri ves svet predvaja po kinematografih in navdušuje gledalce.

Mateja in Marko imata odličen odnos, kar nam je zaupala z nasmeškom: "Marko si je od nekdaj želel sestrico, jaz pa, če bi lahko izbirala, bi si izbrala točno takšnega brata, kot ga imam," prizna Mateja.

"Midva imava za sabo kičasto zgodbo. Marko je bil že od nekdaj zaljubljen v filmski svet in z njim okužil še mene. Ko je še živel doma, sva si skupaj ogledala vsak film, ki je bil v kinu. Skrbel je zame tako, kot se spodobi. Ko je študiral v New Yorku, sva si pisala pisma. Mobitelov in interneta v takšnem obsegu, kot je danes, še ni bilo, in ko se je vrnil, mi je izpolnil največjo željo. Skupaj sva nato obiskala Ameriko in uživala na polno. Delno pa je kriv tudi za moj 'posebni okus'. Ko sem bila majhna, me je namreč navdušila njegova izbira mojih otroških oblačil. Mama mu je namreč zaupala to vlogo, da je izbiral oblačila zame. Nekako sem bila vedno oblečena v vesoljske vzorce. V prvem razredu pa je hodil pome v šolo in mi vedno kupil kakšno sladko malenkost," še opiše Mateja.

Besedilo: Mima // Foto: Tibor Golob 

Priporočamo