Mateja Naberšnik obožuje filmsko masko

Mateja Naberšnik obožuje filmsko masko (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Nova
24. 7. 2018

Vizažistka Mateja Nabršnik, ki si svoje mesto utira v svetu filmske in glasbene industrije, dela velike korake za svojim bratom, priznanim režiserjem Markom Nabršnikom. Mateja je ubrala popolnoma drugo pot in se znašla v vrtincu modne slave.

V svet ličenja se je podala že pred več kot desetimi leti, ko se je vpisala na prekvalifikacijo študija za kozmetičnega tehnika v Ljubljani.

"Po zaključenem šolanju sem še vedno iskala nadgradnjo in na Zavodu AI opravila poklicno kvalifikacijo vizažist/masker. Takrat se mi je odprl svet, ki me je popolnoma prevzel," prizna. V novih izzivih se je Mateja hitro znašla in zakorakala po poteh svojega brata Marka, ki je uspešen režiser. "Brat je sicer že od malega vedel, da bo režiser, jaz pa sem potrebovala svoj čas in sem se udomačila v svet 'preobrazbe'. Mama, babica in teta so mi sicer že od otroštva govorile, da je to svet zame, a jaz sem potrebovala svoj čas, da sem videla, da imajo res prav."

Mateja je hitro navezala stike z uspešnimi hišami priznanimi blagovnimi znamkami, kot so Manhattan, Givenchy in drugimi, ki so jo popeljali na številna izobraževanja po Evropi. Mateja je skupaj z bratom Markom zakorakala v filmsko industrijo. Nazadnje sta sodelovala pri ustvarjanju filma Slovenija, Avstralija in jutri ves svet!

"Najbolj pomembno pri tem, da delam najlepše delo na svetu, pa je to, kdo stoji za tabo. Brez brata, mame, očeta, fanta in prijateljev bi se včasih že zlomila. Moj zgled je vedno bil brat, čeprav o maski ne ve ravno veliko. V enem intervjuju je moj poklic celo poimenoval stilistka za obraze. Ampak njegova ljubezen, vztrajnost, mirnost, ustvarjalnost in profesionalnost me navdihujejo še danes."

Besedilo: MIMA // Fotografija: Tibor Golob

Priporočamo