Mateja Ropoša z novim štirinožnim prijateljem, ki sliši na ime Pepo!

2. 8. 2015

Temnolasa televizijska Mateja Ropoša je v minulih mesecih doživela kar nekaj korenitih sprememb. Po tem, ko je svoje nekdanje delovno mesto novinarke oddaje Pop In na Pop TV zamenjala za vlogo upravitelja projektov s področja digitalnih komunikacij in odnosov z javnostmi, ji je vsakdan na glavo postavil tudi prav poseben štirinožni prijatelj.

Tudi Mateja se namreč uvrša med pasje ljubitelje. S fantom sta se pred kratkim odločila, da v svoj dom sprejmeta navihanega francoskega buldoga Pepa. In čeprav sta z Matejo skupaj le dobra dva meseca – mali Pep namreč šteje komaj pet mesecev, v Matejino in Vidovo življenje pa se je prikradel konec aprila –, je njeno srce popolnoma osvojil z živahnostjo in tudi radovednostjo, saj mora, kot pravi, svoj zvedavi smrček vtakniti prav v vsako zadevo, ki se je loti. Sicer pa Pepu ne bo tako zlahka zmanjkalo oboževalcev, saj Mateja priznava, da je ljubljenec obeh družin, tako njene kot tudi družine njenega partnerja Vida, opazila pa je, da je kljub vsemu malenkost bolj ubogljiv takrat, ko ga v roke prime Vid.

"Jaz sem bolj za crkljanje. Res je luštno, odkar ga imava. Morda pa je med nama posebna vez tudi zato, ker ima rojstni dan na točno isti dan kot jaz, torej 22. februarja," z nasmehom na obrazu pojasnjuje Mateja.

"Res ne morem reči, da ima kogarkoli od naju raje. Navezan je na oba in obeh se enako razveseli, ko prideva iz službe. Seveda pa sva tudi midva zelo vesela njega," je povedala Mateja, ki je Pepa že vpisala v pasjo šolo.

"Za zdaj se Pep trikov in lepega vedenja še uči. Vpisala sem ga v pasjo šolo kinološkega društva Krim, ker je Pep res živahen kuža," je povedala Mateja, ki Pepa s seboj vzame, kamor se le da. Kljub ljubkemu in kratkemu imenu pa je petmesečni francoski buldog že utegnil dobiti tudi vzdevke.

"V devetdesetih odstotkih časa ga kličeva Pep, sicer pa včasih postane tudi Pepinjo, Pepko ali pa žabica," je v smehu povedala temnolaska, ki si kljub zvrhani meri pasje ljubezni postelje ne deli z najnovejšim družinskim članom.

"Pep spi na svoji blazinici v dnevni sobi," je še povedala Mateja, ki je ganljive poglede svojega psička že dodobra spoznala.

"Ko da glavo postrani in te gleda z velikimi očmi in zastriže z velikimi ušesci, mu včasih odpustiš tudi nagajanje," je dodala.

Značke: Mateja Ropoša

Priporočamo