Matevž Česen je dosegel uspeh kariere

"Borili smo se počasi iz runde v rundo." (foto: revija Nova) revija Nova
Vir: Nova
17. 9. 2014

Plesni koreograf Matevž Česen iz Bolera se je na preteklem svetovnem prvenstvu v show dance plesih, ki je v začetku septembra potekalo v Pragi, okitil s kar tremi naslovi svetovnih prvakov, za piko na i pa osvojil še lovoriko svetovnih podprvakov, kar je med 2500 tekmovalci iz 26 držav nekaj nepredstavljivega.

"Gre za moj veliki met, za nekaj težko ponovljivega, za zgodovino in neverjeten uspeh, ki ga tako mlad trener in koreograf, kolikor mi je znano, še ni dosegel. Gre za izjemne občutke, nepozabne spomine ter kar nekaj let življenja, ki ga izgubiš na teh tekmah. Kot za vsako tekmo smo veliko trenirali in ogromno vložili, tako časa kot denarja, ter se poleg tega tokrat odpovedali tudi poletnim počitnicam.

Borili smo se počasi iz runde v rundo in si po tihem želeli priti v finale. Sam se zavedam, da so vsi finali na svetovnem prvenstvu res težko priborjeni in hkrati že velik uspeh. Plesalci so na odru pustili dušo in srce, kjer so stiskali do zadnjih atomov moči. Sam pa sem isto počel v zaodrju, kjer sem bodril, spodbujal, motiviral," je navdušeno povedal Matevž.